időjárás 5°C Emánuel 2023. március 26.
logo
Vonattal hatvan ember – köztük hét gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve

Több mint 8600-an érkeztek Ukrajnából szerdán

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.09. 09:10 2023.02.09. 09:18
Több mint 8600-an érkeztek Ukrajnából szerdán

– Az ukrán–magyar határszakaszon 4736-an léptek be Magyarországra szerdán, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 3902-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t. 

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 117 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. – Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írták. Vonattal hatvan ember – köztük hét gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. – Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – írták.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.