időjárás 6°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Változik a vasúti menetrend jövő héttől, íme a részletek

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.08. 14:40 2023.02.08. 14:52
Változik a vasúti menetrend jövő héttől, íme a részletek

Hétfőtől módosított menetrend lesz érvényben a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vasútvonalon február 26-ig.

Ebben az időszakban Verőce és Nagymaros között pálya- és felsővezeték-karbantartást, valamint a bokrok és a vasúti közlekedésre veszélyes fák gyérítését végzik – közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

Munkanapokon a Szobról 8.26-kor a budapesti Nyugati pályaudvarra induló G70-es vonat a korlátozás ideje alatt csak Váctól közlekedik.

A munkálatok miatt több vonat pár perccel korábban vagy később indul, illetve érkezik a megszokottnál. Ez érinti a Szobról páratlan órákban induló Z70-es, a Vácról minden páros órában induló S70-es, valamint a Hungária és a Metropolitan EuroCity vonatokat is.

A szobi vonal módosított közlekedési rendjéhez igazodik a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon munkanap délutánonként Vác felé közlekedő G71-es vonatok menetrendje.

Néhány kivétellel a Vác felől a fővárosba induló valamennyi S71-es vonat menetrendje módosul, Rákospalota-Újpest és a Nyugati pályaudvar között két-öt perccel később közlekednek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.