időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Lájkvásárlási botránya miatt magyarázkodik a Telex

Magyar Nemzet
2023.03.12. 17:37 2023.03.12. 18:14
Lájkvásárlási botránya miatt magyarázkodik a Telex

Nem sokkal a lájkvásárlási botrányát követően közleményt adott ki a Telex. Ebben a dollármédium vezetősége sajátos magyarázkodásba kezdett, és azt állította, semmi köze nincs a sokakat megbotránkoztató ügyhöz – tájékoztat az Origó.

Lebuktatta a Telexet Kiss Ádám humorista szombaton. A részben tengerentúlról, dollárokból finanszírozott portál is beszámolt a szombati, M1-en történt tömegbalesetről – írja az Origó.

A balesettel foglalkozó bejegyzésük alatt alatt tömegével jelentek meg a nevetős emojik.

Ahogy arra Kiss Ádám rámutatott, a közel kétszáz Facebook-profil mindegyike külföldi volt. Ez szerinte erősíti a gyanút, hogy 

a portál lájkvásárlásokkal próbálja nagyobbnak mutatni olvasótáborát, ami jelen esetben kifejezetten balul sült el.  

A médium vezetősége is aránylag gyorsan közreadott egy közleményt az ügy kapcsán. A pár soros írásban magyarázkodni kezdtek: álláspontjuk szerint semmi közük a többségében vietnami felhasználókhoz, valójában támadás érte őket. 

Nem lehet tudni, hogy egy bothálózat, klikkfarm véletlenszerű akciója-e, vagy esetleg rosszindulatú, célzott támadás

 – írták a közleményben, viszont egy pillantig sem tudtak magyarázatot adni a szokatlan jelenségre.

Mint ismert, szombaton öt kamion és 37 autó ütközött, mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát Herceghalomnál délután. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben, valamint egy 44 éves férfi életét vesztette.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.