időjárás 22°C Klotild 2023. június 3.
logo

Cikkünk nyomán megbukott az állatkert igazgatója

Munkatársunktól
2023.03.28. 18:33 2023.03.28. 18:46
Cikkünk nyomán megbukott az állatkert igazgatója

Közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatójának lemondása ügyében. Mint írták, a fővárosi önkormányzat a sajtóból értesült arról, hogy állítólagosan vádat emeltek Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója ellen, aki többszöri felszólítás ellenére sem cáfolta ezeket, illetve nem kért helyreigazítást a rá vonatkozó tényállítással szemben.

A főpolgármester erre figyelemmel megtette a szükséges lépéseket, hogy a Fővárosi Közgyűlés Szabó Rolandot visszahívja, aki azonban időközben, a mai napon benyújtotta a lemondását. 

A főváros mindent megtesz intézményei jogszerű és átlátható működése érdekében, így a Fővárosi Állat- és Növénykert esetében is – fogalmaztak.

Lapunk nemrégiben számolt be arról, hogy vádat emelt Karácsony Gergely kinevezettje, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója ellen az ügyészség. Évek óta köztudott, hogy Szabót komoly bűncselekménnyel hozta összefüggésbe a hatóság, a sokáig a főpolgármester támogatását élvező operatív igazgató mégis megtarthatta vezető pozícióját.

Március 10-én gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója ellen az Egri Járási Ügyészség 

– derült ki a vádhatóság portálunknak adott válaszából. Az is kiderült, hogy a Szabó Roland fémjelezte Fővárosi Állat- és Növénykert a kiadásait sem fogja vissza, hiszen több mint húszmillió forintért bérel luxusautót, a biodóm befejezéséhez azonban a kormánytól várnák a támogatást.

BMW-re futotta, biodómra nem

Bősz Anett főpolgármester-helyettes szerint a létesítmény befejezéséhez nagyságrendileg 60 milliárd forintra lenne szükség.

Borítókép: Szabó Roland operatív igazgató a Fővárosi Állat- és Növénykert tízhetes perzsaleopárd-kölykeit bemutató sajtótájékoztatón 2021. november 18-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.