Karácsony Gergely szerint nincs sok értelme az előválasztásnak

A főpolgármester a terek zöldítését és a közösségi közlekedés fejlesztését tűzte ki célként, ha bizalmat kap.

Magyar Nemzet
2023. 03. 27. 16:12
null
20210712 MN Budapest A Budapesti Közlekedési Központ sajtótájékoztatója. Téma: kezdődik a munka a Blaha Lujza téren. Résztvevők: Karácsony Gergely főpolgármester, Horváth László, a BKK projektmegvalósítás igazgatója, Pikó András, a VIII. kerület pol Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely az önkormányzati választással kapcsolatban azt mondta az ATV Híradójának, hogy nem fél egy előválasztástól sem. Szerinte

szeptemberre megszülethet az ellenzéki egység Budapesten a közös jelölt személyéről, akár előválasztás nélkül is. 

„Szerintem az előválasztás egy jó intézmény akkor, ha ellenzékből indulunk” – emelte ki Budapest főpolgármestere. Úgy fogalmazott, hogy természetesen egy előválasztástól sem fél, csak jelenleg kevés értelmét látja.
Mint mondta, ha bizalmat kap, a terek zöldítését és a közösségi közlekedés fejlesztését tűzte ki célként a következő évekre.

Karácsony pártja, a Párbeszéd a szombati kongresszusán több döntést is meghozott, melyekről a vasárnapi nagyrendezvényükön számoltak be. Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke kiemelte, 15 évvel ezelőtt alapították meg az LMP-t, az első magyar zöldpártot, amely bekerült a parlamentbe és „tíz évvel ezelőtt, a második, szintén parlamenti erővé váló pártot, amely mától a Párbeszéd – Zöldek néven folytatja a munkát”. A vasárnapi rendezvényükön kiderült az is, hogy a Párbeszéd – Zöldek Jávor Benedeket választotta meg a párt európai parlamenti listájának vezetőjévé. Jávor úgy látja, fontos, hogy a magyar zöldek újra megjelenjenek az európai színtéren. 

Az ATV Híradónak nyilatkozó elemző szerint a Párbeszéd névmódosítása és az LMP-hez való közeledése elkeseredett lépés, mert a párt folyamatosan veszít népszerűségéből. „Nagyon rossz helyzetben van a párt” – mondta Nagy Attila Tibor, majd hozzátette: olyan kicsi a Párbeszéd, hogy szabad szemmel szinte láthatatlan.

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.