időjárás 19°C Róbert 2023. június 7.
logo

Katonai konvoj érkezik a magyar utakra, elég sok helyen lehet majd látni

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Honvédség
2023.03.24. 14:40 2023.03.24. 16:03
Katonai konvoj érkezik a magyar utakra, elég sok helyen lehet majd látni

Az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred kijelölt állománya a „Noble Imperat 2023–1” elnevezésű gyakorlaton vesz részt. A feladat eredményes végrehajtása érdekében közúti átcsoportosítást hajtanak végre Hajdúhadházról Újmajorba, március 25-én, szombaton, reggel nyolc órai indulással – tájékoztat honlapján a Magyar Honvédség.

Ez alapján konvoj a Hajdúhadház Vay Ádám Kiképző Bázis–Hajdúhadház, Hunyadi út–Hajdúhadház, Bocskai tér–Hajdúhadház Kossuth utca–4-es számú főút– M35-ös elkerülő út–M35-ös autópálya–M3-as autópálya–M31-es autópálya–M0-s körgyűrű–M7-es autópálya–Székesfehérvár elkerülő 8-as számú főút irányába–8-as számú főút Veszprém irányába–Hajmáskér, hadiút –Újmajor tábor útvonalon halad.

A Magyar Honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Figyelmeztettek továbbá, hogy a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén katonai rendész kísérőjárművek biztosítják.

A haderő arra is kéri a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Matey István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.