Tízmilliókat csalt ki hiszékeny magyar asszonyoktól mint doktor Fischer

Bagdadban praktizáló orvosnak adta ki magát az ismeretlen szélhámos. Az így szerzett tízmilliókat egy magyar asszony vette fel neki, majd egy bitcoinfiókba utalta át. A pénzmosással gyanúsított maglódi özvegyasszony ellen most fejezték be a nyomozást.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 03. 21. 13:47
Nő mobiltelefonnal, közösségi média Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy közösségi oldalon tűnt fel doktor Norbert Fischer 2022 februárjában. Legalábbis az a személy, aki annak adta ki magát. Kizárólag nőket keresett, és a szánalmukra apellálva előadta történetét: amerikai állampolgár, sebészként dolgozik az iraki fővárosban, ám rövidesen lejár a munkaszerződése. Ahhoz kért segítséget, hogy hozzájuthasson egy közel kétmillió dolláros összeghez.

Az állítólagos doktor csaknem egy tucat nőt vezetett meg, nem egy közülük többször is fizetett. A majdnem négy hónapon át tartó átverésekkel 

megközelítőleg 15 millió forintra tett szert. A 135 ezer forinttól 5 890 801 forintig terjedő összegeket egy maglódi özvegyasszony vette fel, átváltotta bitcoin valutára, majd tovább is utalta a doktor Fischer által megjelölt bitcoinfiókba.

Az asszonyt egy másik mesével verte át a szélhámos. Neki Kovács Andrásként mutatkozott be egy társkereső oldalon, Amerikában élő orvosként, aki dolgozott Afganisztánban is. Azért beszél jól magyarul – állította –, mert a Dunántúlról származik, és szülei halála után költözött a tengerentúlra. A beszélgetések, levélváltások alatt kölcsönös szimpátia és vonzalom alakult ki, a férfi magyarországi találkozójukra készült, amikor elmondása szerint balesetet szenvedett. Emiatt kórházi költségei támadtak, ám nem jut a pénzéhez, ezért arra kérte az asszonyt, hogy vegye fel neki az összegeket, váltsa át, majd fizesse be a megadott módon.

Az utolsó alkalommal egymillió forint utalgatását kellett volna intéznie, ám a bankban megtudta, hogy a számlát zárolták. Amikor ezt közölte az udvarlójával, a férfinek hirtelen nyoma veszett.

A hetvenkét éves asszony elleni nyomozást elkülönítették az alapügytől. A csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen elrendelt büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályán. A pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az özvegyasszony ügyében a Monori Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya befejezte, és megküldték az iratokat az ügyészségnek – ismertette a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.