Európai vezető egyetemmel működik együtt az MCC

Idén ősztől évente húsznál is több diák tanulhat ösztöndíjjal Németország legmagasabban rangsorolt üzleti iskolájában.

Magyar Nemzet
2023. 04. 24. 12:35
null
Boritókép: A Mathias Corvinus Collegium (MCC) magyar tehetséggondozó intézmény a fõváros I. kerületében, a Somlói úton. Az 1996 óta mûködõ oktatási intézmény célja a klasszikus iskolai kereteken túlmutató tudományos képzést nyújtani a legkülönfélébb korosztályhoz tartozó magyarországi és külföldi hallgatóknak. (MTVA/Bizományosi: Róka László)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A European School of Management and Technology Berlin (ESMT Berlin) hosszún távú, kiterjedt együttműködésre törekszik az MCC-vel

–írta közleményében a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Az együttműködésnek köszönhetően a Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézményéből idén ősztől évente húsznál is több diák tanulhat ösztöndíjjal Németország legmagasabban rangsorolt üzleti iskolájában, amelyet 25 német érdekeltségű, a világ élvonalába tartozó vállalat alapított, így például a Bosch, a BMW, a Deutsche Telekom, a Lufthansa, a Mercedes-Benz és a Siemens. 

A közlemény kiemelte, hogy a Financial Times rangsora szerint Európa tíz legjobb üzleti egyeteme közé tartozó ESMT Berlin képzésein a tervek szerint teljesen térítésmentesen vehetnek részt az MCC hallgatói, akik számos képzési modul közül választhatnak. 

Az együttműködés nemcsak a hallgatóknak, hanem az MCC kutatóinak is nagyszerű lehetőségeket kínál, ugyanis két kutatóintézetben is tagságot nyerhetnek a magyarországi szakemberek. A tervek szerint az MCC delegáltjai emellett részt vehetnek az ESMT Berlin programjaiban és a Nemzetközi Tanácsadó Testületben is. A fejlesztési célok között szerepel egy MCC professzúra létrehozása is a berlini intézményben. 

A közlemény kitér arra, hogy az ESMT Berlin Németország legmagasabban rangsorolt üzleti fókuszú iskolája. A nonprofit magán felsőoktatási intézményként működő egyetem egyike annak a négy németországi üzleti iskolának, amely rendelkezik a világszerte az üzleti iskoláknak adható legmagasabb minőségi elismeréssel, a „Triple Crown” akkreditációval. A ESMT Berlin mester-, MBA-, és PhD-képzéseket, valamint vezetőképzést kínál berlini campusán és a világ különböző pontjain hagyományos, online és vegyes formában. A vezetésre, innovációra és analitikára összpontosító sokszínű oktatói kar kiemelkedő kutatásokat publikál a legszínvonalasabb tudományos folyóiratokba. Az ESMT és a Mathias Corvinus Collegium együttműködése hozzájárul a diákok lehetőségeinek kiterjesztéséhez, lehetővé téve a magyarországi és Kárpát-medencei tehetségek számára a részvételt a világszínvonalú képzésben, és tovább színesíti az MCC oktatási tevékenységét is. Az MCC folyamatosan bővíti hallgatói számára a különböző külföldi ösztöndíj- és programlehetőségeket. A tavalyi évben az ösztöndíjaknak köszönhetően mintegy háromszáz MCC-s diáknak nyílt lehetősége, hogy a világ legjobb egyetemein tanulhasson, illetve számos tanulmányi úton vegyen részt külföldön, így például Washingtonban, Fokvárosban, Strasbourgban, Varsóban, Madridban és Isztambulban. 

 

Boritókép: A Mathias Corvinus Collegium magyar tehetséggondozó intézmény a fõváros I. kerületében, a Somlói úton. Az 1996 óta mûködõ oktatási intézmény célja a klasszikus iskolai kereteken túlmutató tudományos képzést nyújtani a legkülönfélébb korosztályhoz tartozó magyarországi és külföldi hallgatóknak (Fotó: MTVA/Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.