Utcai harcokra készül Németországban a Hammerbande

Nyolc év börtönt kért az államügyész Lina Engelre, a Hammerbande fejére Drezdában. A szélsőbaloldali antifák utcai harcokat hirdetnek a nő várható elítélése miatt. A német rendőrség készültségben.

2023. 04. 17. 4:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több rendőrt, köztük elit kommandósokat is készültségbe helyeznek Németországban, miután szélsőbaloldali antifák utcai harcokra mozgósítanak, válaszul a Hammerbande főnöke, Lina Engel várható elítélésére. A német lapok és szakportálok eddig kétezer rendőr mozgósításáról írnak, valamint arról, hogy a letartóztatásban lévő Lina Engel és három vádlott-társa perében közreműködő ügyészeket és bírákat sorozatos fenyegetések érik. 

A fenyegetésnek kitett bírák és ügyészek rendőri védelmet kaptak.

Lina Engel vőlegénye, Johann Guntermann a gazdagréti támadás során (térfigyelő kamera felvétele)

A lapok beszámolói szerint a német szövetségi ügyészség nyolc év börtönt kér Lina Engel Antifa-főnökre, valamint a tettestársait is rács mögé küldené hosszabb-rövidebb időre. Szakportálok úgy fogalmaznak a vádirat alapján, hogy a baloldali terrorista Lina Engelnek és bandájának brutális védjegye, hogy áldozataikat kalapáccsal ütik, amivel akár halálos sérülést is okozhatnak. 

Ezt tették február 8–11-én Budapesten, amikor immár bizonyítottan a Hammerbande szabadlábon lévő tagjai rendeztek embervadászatot. Négy helyszínen összesen nyolc ártatlan járókelőt támadtak meg falkában és vertek össze brutálisan kalapáccsal, viperával. Főleg áldozataik fejét és végtagjait ütötték, nyolc áldozatukból háromnak is nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, töréses sérüléseket okozva. 

A feltételezett támadók közül a német hatóságokkal szorosan együttműködő Budapesti Rendőr-főkapitányság eddig tízet azonosított, négyet el is fogtak. 

Hat német Antifa-tagot köröznek, köztük a lapunk által is megnevezett Johann Guntermannt, a Hammerbande szellemi atyját. Ő Lina Engel vőlegénye, aki a drezdai perben szereplő brutális támadásoknak is résztvevője volt, 2019-től pedig bujkál, a szövetségi ügyészek körözik. Ez viszont nem akadályozta meg abban, hogy februárban Budapesten személyesen is részt vegyen az embervadászatokban. 

Guntermann bizonyítottan a gazdagréti támadás legbrutálisabb résztvevője volt, az, aki viperával ütötte áldozata fejét. Az elfogottak között az azóta is letartóztatásban lévő Tobias E.-t a támadásról készült videó egyik kockája alapján azonosította a Dokumentation Linksextremismus nevű német Twitter-oldal. Szakértőik szerint a módos családból származó férfi gyerekként még kiscserkész volt, de aztán marxista és maoista nézetek rabja lett. Ő a Hammerbande belső köreihez tartozik, de tag még a 20 éves Moritz Christian Leopold Schroeter, a 22 éves Clara Judith Wittkugel, valamint a 21 éves Emilie Samira Dieckmann is. Őket is körözi a BRFK az embervadászat miatt.

Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány az embervadászat kapcsán korábban azt hangsúlyozta lapunknak: „a BRFK valamennyi bűncselekményt elkövető csoporttal szemben nemre, ideológiára való tekintet nélkül mindent megtesz, hogy a tetteseket felderítsék, azonosítsák és bíróság elé állítsák.”

Borítókép: Lina Engelt kommandósok szállítják a bíróságra (Forrás: Dokumentation Linksextremismus)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.