Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Bankalapítás után az Újpestbe fektethet az egyik leggazdagabb magyar

MAGYAR NEMZET
Forrás: Világgazdaság
2023.05.01. 15:21 2023.05.01. 15:28
Bankalapítás után az Újpestbe fektethet az egyik leggazdagabb magyar

A hírek szerint a 25 milliárd dollár (8454 milliárd forint) feletti vagyonnal rendelkező befektetési guru hamarosan bankot nyit Magyarországon.

Nem meglepő módon ismét téma a magyar sportsajtóban az Újpest FC tulajdonosváltása, amelynek valószínűleg a klub szurkolói is örülnének az elmúlt idények teljesítményét megvizsgálva. Most reménykedhetnek, hiszen sajtóhírek szerint legújabb projektje kivitelezése után Péterffy Tamás akár magyar futballcsapatba is fektetheti a vagyonát.

A hírek szerint a 25 milliárd dollár (8454 milliárd forint) feletti vagyonnal rendelkező befektetési guru hamarosan bankot nyit Magyarországon, és felmerült annak a lehetősége is, hogy cégén, az Interactive Brokers Groupon keresztül pénze egy részét az Újpest FC-be fekteti – értesült a Világgazdaság.

A Nemzeti Sport a Péterffy-szálhoz köti Lukács Ferencet, a klub korábbi tulajdonosát is, bár a Sportal közben arról cikkezik, hogy ő egy másik amerikai vonalat képvisel, kvázi a dúsgazdag floridai magyar vetélytársa. A hírről legkorábban beszámoló Csakfoci pedig úgy tudja, egy harmadik fél is pályázik a lila-fehér együttesre, aki nem más, mint a hazánkban élő, orosz gyökerű Rahimkulov Ruszlán és az érdekeltségébe tartozó cégcsoport. Rahimkulov vagyonát 270 milliárd forintra taksálja az itthoni Forbes, ezzel ő a hetedik leggazdagabb magyar. 

A IV. kerületiek vezetése mindenesetre eddig nem kommentálta a pletykákat 

– írta a lap.

Borítókép: Honvéd-Újpest  (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.