Bankalapítás után az Újpestbe fektethet az egyik leggazdagabb magyar

A hírek szerint a 25 milliárd dollár (8454 milliárd forint) feletti vagyonnal rendelkező befektetési guru hamarosan bankot nyit Magyarországon.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Világgazdaság2023. 05. 01. 15:21
null
Budapest 20230421 Labdarúgás Nb1 bajnoki mérkőzés Honvéd Újpest Foto Török Attila - Nemzeti Sport A képen: Csoboth Kevin öröm Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem meglepő módon ismét téma a magyar sportsajtóban az Újpest FC tulajdonosváltása, amelynek valószínűleg a klub szurkolói is örülnének az elmúlt idények teljesítményét megvizsgálva. Most reménykedhetnek, hiszen sajtóhírek szerint legújabb projektje kivitelezése után Péterffy Tamás akár magyar futballcsapatba is fektetheti a vagyonát.

A hírek szerint a 25 milliárd dollár (8454 milliárd forint) feletti vagyonnal rendelkező befektetési guru hamarosan bankot nyit Magyarországon, és felmerült annak a lehetősége is, hogy cégén, az Interactive Brokers Groupon keresztül pénze egy részét az Újpest FC-be fekteti – értesült a Világgazdaság.

A Nemzeti Sport a Péterffy-szálhoz köti Lukács Ferencet, a klub korábbi tulajdonosát is, bár a Sportal közben arról cikkezik, hogy ő egy másik amerikai vonalat képvisel, kvázi a dúsgazdag floridai magyar vetélytársa. A hírről legkorábban beszámoló Csakfoci pedig úgy tudja, egy harmadik fél is pályázik a lila-fehér együttesre, aki nem más, mint a hazánkban élő, orosz gyökerű Rahimkulov Ruszlán és az érdekeltségébe tartozó cégcsoport. Rahimkulov vagyonát 270 milliárd forintra taksálja az itthoni Forbes, ezzel ő a hetedik leggazdagabb magyar. 

A IV. kerületiek vezetése mindenesetre eddig nem kommentálta a pletykákat 

– írta a lap.

Borítókép: Honvéd-Újpest  (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.