MTVA: Elbukta a közmédia elleni perét Cseh Katalin

Az ítélet jogerős, a Momentum uniós politikusának a teljes perköltséget is meg kell fizetnie.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 23. 18:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen is elbukta a közmédia ellen indított pert Cseh Katalin momentumos képviselő, miután elutasította sajtó-helyreigazítás iránti fellebbezését is a Fővárosi Ítélőtábla – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtó- és marketingirodája az MTI-vel. Mint ismertették, a bíróság döntése értelmében a baloldali politikus köteles megfizetni a közmédia perköltségét, valamint az eljárási illetéket.
A közleményben azt írták, hogy Cseh Katalin az első fokon eljáró és szintén a közmédia javára döntő Fővárosi Törvényszék ítéletét kifogásolva fellebbezett. Az uniós képviselő nehezményezte a Már van gyanúsítottja annak az adócsalási botránynak, amelyben a momentumos Cseh Katalin is érintett című, a Híradó.hu oldalon megjelent cikkben, valamint az M1 – Híradó YouTube-csatornáján elérhető videóban foglaltakat – ismertették.
Hozzátették: a Fővárosi Ítélőtábla alátámasztottnak találta a közmédia véleményét, miszerint a Cseh Katalin érdekeltségébe tartozó cégnél büntetőügyben zajlott nyomozás, amelyben gyanúsítás is történt.

A bírósági döntés értelmében a baloldali politikus mint felperes köteles megfizetni a teljes perköltséget, vagyis az első- és a másodfokú eljárás költségét is, összesen 444 500 forintot a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-nek, valamint az államnak 48 000 forint fellebbezési és 72 000 forint eljárási illetéket. Az ítélet jogerős, az ellen fellebbezésnek nincs helye 

– áll a kommünikében.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.