Félméteres kátyúk keserítik meg az óbudaiak életét, de arra senki nem számított, amit erre az önkormányzat reagált + fotó

Jobb messze elkerülni.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 06. 20. 11:20
Kőpor köz, Metropol
Fotó: Metropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kőpor közben az útburkolat balesetveszélyes, és ahelyett, hogy helyreállítanák, csak figyelmeztető táblákat helyeztek ki a legnagyobb mélyedésekbe – adta hírül a Metropol. A lap megtudta azt is, hogy 2018-ban egyszer már összefogtak a lakosok azért, hogy normálisan lehessen közlekedni az utcában, és az önkormányzat engedélyével megcsináltatták az utat. 

Mára azonban ebből nem sok maradt. 

Fotó: Metropol

Korábban arról is szó volt, hogy az utca leszórása tervben van, de eddig semmi nem történt. A lap arról is ír, hogy további aggodalomra ad okot, hogy hiányzik a megfelelő vízelvezetés is, ezért nagyobb esők után mindent elönt a hordalék, illetve megkeresték az önkormányzatot, amely hangsúlyozta, hogy a vízelvezetés elsősorban fővárosi hatáskör.

„A kérdéses utca vízelvezetési problémája igen összetett. Az alapvető gond akkor keletkezett, amikor az előző vezetés – véleményünk szerint szakmailag teljesen hibásan – belterületté nyilvánította a területet. Ebben a térségben a vízelvezetés igen problémás, hiszen meredek utcákról van szó, ahol a földrajzi viszonyok (a kevert, agyagos-homokos talaj és a meredek lejtők) különösen nehézkessé, ezáltal extrémen drágává teszik a vízelvezetés kiépítését” – részletezték, meg hozzáfűzték azt is, hogy 

a vízelvezetés fővárosi hatáskör.

Rávilágítottak arra is, hogy egyetlen utca vízelvezetése szakmailag nem megoldható. A kérdést csak egyben, az egész Aranyhegyet érintően lehet kezelni, azonban az ehhez kapcsolódó beruházás teljes költsége több mint százmilliárd forintba kerülne, amely az önkormányzat éves költségvetésének többszöröse.

Kőpor köz Metropol
Fotó: Metropol

„Egy ilyen fejlesztést kizárólag a fővárossal közösen európai uniós támogatással lehetne reálisan megvalósítani. Sajnos azonban a kormányzat elhúzódó vitája az uniós fejlesztési pénzekről ezt belátható időn belül még ötlet szintjén sem teszi lehetővé” – fűzte hozzá a III. kerület önkormányzata. 

Borítókép: A Kőpor köz (Fotó: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.