Nagy bajban lehet a Túró Rudi? Valótlanságot állíthattak a termékekről

Kérdőjelek a Túró Rudi gyártójának háza táján, az információk egyelőre ellentmondásosak.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2023. 06. 05. 17:53
Forrás: Túró Rudi/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy TikTok-videóban arról számoltak be, hogy több ízesített Túró Rudi termék összetevői között nem is szerepel a túró. A videó készítője bejelentette azt is, hogy a hatóságokhoz fordul az ügyben. A kókuszos, epres, madártejes, mogyorókrémes, sós karamellás, valamint a diétás Túró Rudik

nem tartalmaznak túrót, savanyú tejalvadékból és tejalapú rögös készítményből készülnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal információi alapján az Index arról számolt be, hogy már bírósági eljárás folyik a gyártó ellen, a Nébih tavaly több mint húsz natúr Túró Rudit vizsgált, ráadásul összesen nyolcszázezer forint bírságot szabtak ki. A Pöttyöst gyártó FrieslandCampina Hungária az Index megkeresésére azt nyilatkozta, hogy termékeikben a zsírszegény túró a meghatározó alapanyag. 

Állításuk szerint a cég ellen nem zajlik bírósági eljárás, és a tavalyi Nébih-eljárásokban az élen végeztek a termékeik, továbbá a nyolcszázezres összbírság sem felel meg a valóságnak.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Facebook/Túró Rudi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.