Az Országgyűlés megtiltotta a földadó kivetését

Nagy István agrárminiszter közölte, hogy a kormány minden körülmények között a magyar gazdák mellett áll.

2023. 07. 04. 12:30
Budapest, 2022. június 14. Szavaznak a képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 14-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sikeres volt az agrárpetíció: az Országgyűlés ma törvényben tiltotta meg a földadó kivetését – hangsúlyozta a Facebook-oldalán közzétett videóban Nagy István agrárminiszter. Mint mondta, immár jogi garancia van arra, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját. 

– A magyar kormány mindig, minden körülmények között a magyar gazdák mellett áll. Megvédjük a magyar gazdák érdekeit itthon is, Brüsszelben is – húzta alá a tárcavezető. Hozzátette:

Soha többé földadót! 

Az Országgyűlés a mai ülésén 169 igen szvazattal fogadta el, hogy idén szeptembertől a településeknek tilos adót kivetni a termőföldre. A helyi adókról szóló törvény módosítása kimondja, hogy szeptember 1-jétől megszűnik a települések adóbevezetési joga a termőföldre, a termőföld-tulajdonra vagy a termőföldön fennálló vagyoni értékű jogra. Az önkormányzatoknak szeptember 2-ig kell megtenniük a szükséges intézkedéseket, hogy a hatályos települési adóról szóló rendeletük megfeleljen a törvénynek. Az indoklásban emlékeztettek, hogy a helyi adókról szóló törvény 2015-ben hatályba lépett módosítása tette lehetővé a helyi önkormányzatoknak, hogy bármely adótárgyra vonatkozóan települési adót vessenek ki.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.