Ebbe az ügybe bukhat bele Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen

Saját képviselői sem támogatták a polgármester ötletét, aki gyűlölködéssel reagált, árulónak nevezve a testület tagjait.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 8:12
Márki-Zay Péter
Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már saját bizalmasai is sorra elfordulnak Márki-Zay Pétertől, miután a hódmezővásárhelyi polgármester úgy döntött, átszervezi a városi Nyugdíjas Lakóparkot. 

A bukott miniszterelnök-jelölt ötleteit azonban saját képviselőinek többsége sem támogatta, így Márki-Zay ismét elbukott.

A Promenád24.hu beszámolója szerint a HMSZ Zrt. által üzemeltetett Nyugdíjas Lakópark körül jó ideje áll a bál, de nemcsak a lakók morognak, hanem az MMM – Tiszta Vásárhelyért közgyűlési többségben is hónapról hónapra nő a feszültség. A portál felidézte, 

Márki-Zay indítványára tavaly októbertől az önkormányzat megduplázta a belépéskor fizetendő használatbavételi díjakat, lakástípusonként 6,7-10 millió forintra.

Az ötlet nem volt túl népszerű, a júliusi közgyűlésen – bár próbálták titkolni – kiderült, hogy az áremelés óta egyetlenegy lakást sem sikerült értékesíteni.

Eközben a városi közgyűléseken a polgármesterhez kötődő képviselők közül többen – elsősorban is Fejes Péter, illetve Lőkösné Nagy Sarolta – folyamatosan jelezték, hogy súlyos szakmai gondok vannak a lakóparkban. Amellett, hogy az sem egyértelmű, ki a lakópark vezetője, a képviselők szerint a lakások nincsenek felújítva, áttekinthetetlenek a belső viszonyok, rossz az információáramlás a lakópark és az önkormányzat között.

Márki-Zay a júliusi közgyűlésen még próbálta menteni a menthetetlent, illetve saját magát, ám a javaslatait a hozzá köthető képviselők is leszavazták. A helyzet az e heti ülésen sem változott, a polgármester továbbra sem kapta meg a szükséges többséget a zárt szavazáson,

ami után feldúlt állapotban jelentkezett be az egyik közösségi oldalon, s az őt nem támogató képviselőket alantassággal, aljassággal, árulással vádolta meg, és előrevetítette, hogy más csapattal indul majd a jövő évi önkormányzati választásokon is. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a közgyűlés zárt ajtók mögött tárgyalt két idős asszony kérelméről, akik a nyugdíjas lakóparkba kívánnak költözni. Ehhez kértek kedvezményt a Márki-Zay Péterék által a tavaly ősszel brutálisan, száz százalékkal megemelt egyszeri, belépési díjból, de a kedvezményhez nem jött össze a szükséges szavazat.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó:Kurucz Árpád)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.