Márki-Zay zaklatott állapotba került Hódmezővásárhelyen

Márki-Zay Péter polgármester a szerdai közgyűlés zárt napirendi pontja után önmaga szerint is zaklatott állapotban kelt ki magából. Mindezt azért, mert a szavazás végeredménye nem úgy alakult, ahogy Márki-Zay szerette volna.

MAGYAR NEMZET
Forrás: DÉLMAGYARORSZÁG2023. 08. 16. 23:04
Márki-Zay Péter
Budapest, 2021. október 23. Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közgyűlés zárt ajtók mögött tárgyalt két idős asszony kérelméről, akik a nyugdíjas lakóparkba kívánnak költözni. Ehhez kértek kedvezményt a Márki-Zay Péterék által a tavaly ősszel brutálisan, száz százalékkal megemelt egyszeri, belépési díjból, de a kedvezményhez nem jött össze a szükséges szavazat.

MÁRKI-ZAY Péter
Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A 20 százalékos, adható kedvezmény már a július végi rendes közgyűlésen is szóba került. Az egyszeri belépési díjat tavaly novembertől emelte fel a korábbi összeg duplájára a Márki-Zay Pétert támogató többség. Egy 49 négyzetméteres lakás esetében például 9,5 millió forintot kell fizetni. Ezzel azt érte el az önkormányzat, hogy míg korábban 40-en álltak sorba a nyugdíjas lakóparki lakásokért,

a száz százalékos emelés után mindenki visszakozott, így 8 lakás jelenleg is üresen áll.

A képviselők szerdán zárt ajtók mögött tárgyaltak a két jelentkező kedvezménykérelméről, ami után Márki-Zay Péter az említett videót közzétette. Szerinte a fideszesek, valamint Kis Andrea és Krupiczer Ferenc – akik korábban az ő csapatába tartoztak – szándékosan akadályozzák a lakópark sikeres működését.

Krupiczer Ferenc: Márki-Zay Péter hazudik

A név szerint megemlített Kis Andrea képviselő kijelentette, a videóban csúsztatott a polgármester. Ő ugyanis családi okok miatt jelen sem volt a zárt ülésen. Azt is mondta,

Márki-Zay Péter előzetesen nem is egyeztetett velük. Vele és Krupiczer Ferenccel gyakorlatilag szóba sem nagyon áll. Véleménye szerint a polgármesternek a közgyűlés csak egy akadályozó tényező a tervei véghezviteléhez, a képviselők pedig bábuk a sakktábláján.

Márki-Zay Péter hazudik, felelőtlen, szenzációhajhász és kampányguru

 – ez Krupiczer Ferenc véleménye a polgármester hozzáállásáról.

Ebből a kérdésből is kampányt akar csinálni. Magáról a zárt ülésről nem beszélhetek, viszont Márki-Zay Péter a videós nyilatkozatával megsértette a törvényt. A jogszabály szerint a zárt ülés eredményéről lehet tájékoztatást adni, de az odáig vezető útról, hogy például ki hogyan szavazott, nem

 – mondta a Délmagyarországnak Krupiczer. Hogy emiatt tesz-e hivatalos lépéseket, még alszik rá egyet, de valószínűleg igen.

Hogy ki az aljas ebben a történetben, arról is lehetne vitatkozni. A polgármester láthatóan álkereszténnyé vált, mert keresztény ember nem nyilatkozik így, ahogy ő

 – jegyezte meg a képviselő.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról is, hogy Márki-Zay Péter felesége a Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) óriásplakátjait megrongálta Hódmezővásárhelyen, leragasztotta azokat a csapatával a Promenad.hu információi szerint. A portál egy olvasói fotóval bizonyította állítását.

A CÖF–CÖKA valamennyi óriásplakátját megrongálta Márki-Zay Péter felesége.
A CÖF–CÖKA valamennyi óriásplakátját megrongálta Márki-Zay Péter felesége. Forrás: Promenad

Mint korábban beszámoltunk róla, a CÖF–CÖKA júniusban jelentette be, hogy a magánszféra támogatásával országos plakátkampányt indít, amivel bemutatják a háborúpárti politikusokat. Feltételezhetően a plakátkampány azért nem tetszett a bukott miniszterelnök-jelölt feleségének, mert maga Márki-Zay Péter is szerepel rajtuk. A 2022-es parlamenti választások hajrájában Hódmezővásárhely polgármestere ugyanis többször kijelentette, hogy katonai támogatást is küldene Ukrajnának, ha ez lenne az elvárás tőlünk.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.