Kukabúvárok randalíroznak az éj leple alatt Pécsett, aludni sem lehet tőlük

A varjak örülnek, a lakók kevésbé.

Magyar Nemzet
Forrás: Bama2023. 08. 28. 16:03
Szelektív hulladékgyűjtés
Automatikusan generált description Fotó: Löffler Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyár van és sok helyen, a meleg miatt, nyitott ablaknál pihennek az emberek. Azaz pihennének, de a kukabúvárok ezt megnehezítik. Kertvárosban éjjel-nappal jönnek, mint a vert sereg, és nem törődnek a pihenő emberekkel. Kiabálnak, csapkodják a kukák tetejét, vagy vissza sem zárják, a szemetet kiszórják, ezzel segítve varjú barátaikat – idézi a Bama egyik olvasójának levelét. 

A névtelen panasztevő megjegyzi, hogy amúgy is elég bajt okoz a rengeteg varjú a városban, a guberálók pedig tovább rontanak a helyzeten, ugyanis a szemetet kiszórják a gyűjtőedényből, illetve azok fedelét nem csukják le, így a varjak gyorsan lecsapnak azokra egy kis elemózsia reményében.  

Megjegyezte azt is, ideje lenne, hogy az önkormányzat rendeletben tiltsa meg a kukázást, illetve, ha van hatályos rendelet, akkor azt tartassa is be.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Löffler Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.