Rácalmáson nincs több elfelejtett kuka, van viszont valami, ami azonnali értesítést küld a fontos dolgokról

Az önkormányzat push értesítések segítségével tudja tájékoztatni a lakókat a fontos információkról.

Magyar Nemzet
2023. 07. 05. 8:33
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rácalmásiaknak már szól a telefonjuk, ha ki kell húzni a kukát a ház elé, ugyanis a település is csatlakozott az ÉlőVáros nevű, a felhasználók számára ingyenes települési mobilalkalmazás rendszeréhez. A Rácalmás applikáció Android- és Apple-felhasználók számára is elérhető, letölthető a Play Áruházból, a Huawei App Galleryből, illetve az App Store-ból – írja a DUOL

A könnyen kezelhető, letisztult menürendszerű applikáció segítségével az önkormányzat azonnali push értesítések segítségével tudja tájékoztatni a lakókat a fontos információkról, például áram-, víz-, gázkimaradásról, helyi eseményekről, koncertekről, előadásokról, egészségügyi, oktatási hírekről, forgalomkorlátozásokról. 

Elérhető a felületen a hulladékelszállítási naptár automatikus értesítésekkel, egyházi közlemények, de megtalálhatók lesznek a tervek szerint a különböző menetrendek, sporthírek és hasonló információk. 

Jelenleg az alkalmazás menüjében az új üzenetek, egyházi közlemények, kapcsolatok, hasznos linkek, naptári események, hulladékszállítás, képgaléria, Rácalmás újság, valamint a település honlapja és hivatalos Facebook-oldala található meg. Mostantól a fontos információk azonnal és bárhonnan elérhetők, településen, munkahelyen vagy akár a szabadság alatt is. 

Ami még fontos, hogy az üzemeltetők szerint az alkalmazás nem gyűjt, vagy tárol személyes adatokat (kivéve a következő lakossági feltöltéseknél: például a Helyi bazár vagy akár a Lakossági javaslatok, ahol személyes adatok is megadhatók). Mindemellett a telepítésnél nincs szükség regisztrációra vagy bejelentkezésre. 

Fotó: DUOL

Az eddigi referenciaközösségek sora már most sem csekély: Adony, Baranyajenő, Baranyaszentgyörgy, Börcs, Bordány, Bükkaranyos, Füzér, Gödre, Hidasnémeti, Iváncsa, Kisbodak, Kocsér, Komlóska, Múcsony, Nemesapáti, Nyársapát, Nyirád, Olaszfa, Pusztaszabolcs, Rácalmás, Sóly, Szágy, Szalánta, Szederkény, Szilvás, Tápiószele, Velence. Remélhetőleg hamar gyarapodik majd a térségben a csatlakozó települések száma, hiszen a társaság honlapja szerint már két pizza áráért elérhetővé teszik az alkalmazást a jelentkezőknek. 

Ráadásul technikai eszközben sem igényel komoly beruházást, hiszen az adminisztrációhoz csak egy internetkapcsolattal rendelkező számítógép vagy okostelefon szükséges, és már megy is az üzenet a lakók telefonjára, hogy holnap viszik a szelektív hulladékot, érdemes kihúzni a kukát a ház elé. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.