„Egyre több a szemét és a gyanús alak” – áldatlan állapotok az Almássy téri Szabadidőközpont környékén

Benedek Zsolt, a VII. kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint a jelenlegi baloldali városvezetés csak rombolni tudott.

2023. 07. 26. 17:13
Almássy tér
Fotó: Csudai Sándor – Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyetértek a lakók panaszával. A szabadidőközpontot a 2010 előtti baloldali városvezetés adta el, gyanús körülmények között. Az eladásból büntetőeljárás is indult, majd az épület állapota fokozatosan leromlott 

− hangsúlyozta megkeresésünkre Benedek Zsolt, a VII. kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Mint arról lapunk is beszámolt, az egykori Almássy téri Szabadidőközpont, amely a nyolcvanas és kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb helyszíne volt, ifjúsági programok helyett jelenleg már csak a lepusztult épület előtt fetrengő hajléktalanokat és bulizó fiatalokat lehet látni. 

Almássy tér
Fotó: Csudai Sándor/Origó

Az egyik legnagyobb baj a környéken élők szerint az, hogy a hajléktalanok, akik a játszótér mellett telepednek le, pár méterre a kicsik közelében iszogatnak, hangoskodnak és szemetelnek is. 

Benedek Zsolt úgy fogalmazott: az ügy kísértetiesen hasonlít a baloldal mostani ingatlankiárusítási ügyére. A képviselő lapunknak kifejtette: 

a korábbi átgondolatlan eladás eredményezi a mostani problémákat. Bár a baloldal a 2019-es önkormányzati kampányban ígéretet tett az ingatlan rendezésével kapcsolatban, azóta semmi nem történt, ebben az ügyben is becsapták a választókat. Egyre több a szemét és a gyanús alak az ingatlan körül, akik zavarják a térre járó családokat, ezt a helyzetet az önkormányzatnak kellene kezelnie, mielőtt az Almássy tér állapota visszafordíthatatlanul leromlik.

 

Almássy tér
Fotó: Csudai Sándor/Origó

Benedek Zsolt hangsúlyozta, hogy míg a 2019 előtti fideszes városvezetés kulturális intézmények sokaságát hozta létre a kerületben (K11, Zsidó Helytörténeti Tár, Wesselényi utcai Erőművház felújítása stb.), addig a jelenlegi baloldali városvezetés csak rombolni tudott, bezáratták a város kulturális központját, az Erőművházat, és elüldözték a kerületből a 100 Tagú Cigányzenekart és Európa egyetlen zsidó televízióját.  

 

 

Borítókép: Almássy téri Szabadidőközpont (Fotó: Csudai Sándor/Origó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.