Márki-Zay a kampányban megígérte Gyurcsánynak, hogy elszámoltatja + videó

Az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje hajmeresztő összeesküvés-elméletekkel állt elő. Márki-Zay a Tranziton azt mondta, hogy elszámoltatta volna szövetségeseit.

Munkatársunktól
2023. 08. 26. 15:21
null
Forrás: Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Később a Mediaworksnek adott interjúban már arról beszélt, hogy igazából Gyurcsány Ferenc és a Fidesz fogott össze. Gréczy Zsoltot pedig aberráltnak nevezte. 

Polgármester úr, ön összefogott azokkal, akiknek az elszámoltatását várta?” „És én el is számoltattam volna őket, ez a különbség.

A fenti párbeszéd Márki-Zay Péter és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter között történt a Tranziton. Az ellenzéki összefogás bukott miniszterelnök-jelöltje azt, hogy azokat számoltatta volna el, akikkel összefogott és akik mellett kampányolt,  egy stratégiának nevezte. 

A Mediaworks megkérdezte a politikust erről a stratégiáról, és Márki-Zay azt mondta, hogy Gyurcsány Ferencnek meg is ígérte, hogy elszámoltatja. A bukott miniszterelnök-jelölt korábban többször is hangoztatta, hogy a Demokratikus Koalíció szerinte nem akarta megnyerni a választást, de erre is van magyarázata. 

Szerinte Gyurcsány 2021-ben összefogott ellene Orbán Viktorral; a megállapodás arról szólt, hogy egymás aberráltjait nem bántják – így került be Gréczy Zsolt is az Országgyűlésbe. Márki-Zay Péter azt is elmondta, hogy ezeket az információkat természetesen ő csak hallotta. 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.