Fontos tanácskozást tartanak a kormánypártok

Hagyományosan az aktuális parlamenti szezon kezdete előtt a kormánypártok kihelyezett frakcióülést tartanak, aminek a következő két napban a helyszíne Esztergom lesz. Ismert, hogy a kormánypártok tanácskozásához rendre fontos döntések kapcsolódnak. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője lapunknak elmondta, hogy a ma kezdődő frakcióülésen levetítik azt a svéd oktatófilmet, amelyben azt bizonygatják iskolásoknak, hogy Magyarországon leépült a demokrácia.

2023. 09. 20. 11:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma kezdődik Esztergomban a Fidesz–KDNP szezonnyitó kétnapos kihelyezett frakcióülése. Ahogy arról lapunk beszámolt, Kocsis Máté a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben jelezte, hogy a kormánypártok tanácskozását szeptember 20–21 között tartják. A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy az elmúlt időszakban a brüsszeli elit dühítő és rossz döntéseket hozott.

kormánypártok
Hagyományosan az Országgyűlés aktuális ülésszakának a kezdete előtt tanácskoznak a kormánypártok Fotó: MTI/Bruzák Noémi

– A háborúpárti brüsszeli vezetés helyett békepárti vezetést akarunk! Meg kell akadályoznunk, hogy az elhibázott szankciókkal gyengítsék az európai gazdaságot! Békét kell teremteni Európa határainál, és a világ minden gazdasági régiójával együttműködő, sikeres európai gazdaságot kell építeni – szögezte le a kormánypárti politikus. Mint mondta, szerintünk nem a genderpropaganda és a migráció erőltetése a brüsszeli vezetés feladata, hanem az európai emberek képviselete. Továbbá leszögezte, hogy meg kell védeni a közös határokat, és támogatni kell a családokat, míg a brüsszeli kettős mércét meg kell szüntetni.

– Mozgalmas időszak kezdődik, harcra fel! 

– rögzítette.

A tanácskozás kezdete előtt Kocsis Máté lapunknak jelezte, hogy megfogadják Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatát, és a frakcióülésén levetítik a svéd oktatófilmet, amelyben azt bizonygatják iskolásoknak, hogy Magyarországon leépült a demokrácia. Ezzel kapcsoaltban megjegyzendő, hogy Gulyás Gergely a legutóbbi Kormányinfón leszögezte: 

 

Svédország mindent megtesz annak érdekében, hogy hazánk ne ratifikálja a svéd NATO-csatlakozást.

 

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Jellemzően a tanácskozás első napján 

Orbán Viktor felvázolja a következő időszak legfontosabb kihívásait, míg másnap sajtótájékoztatón számol be az eseményről Kocsis Máté, a Fidesz, valamint Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

Az utóbbi időben a frakcióüléseken rendre fontos döntések születtek. Idén februárban, Balatonfüreden bejelentették, hogy a Fidesz–KDNP határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a háborúban Magyarország továbbra is békepárti maradjon. Tavaly szeptemberben, Balatonalmádiban Kocsis Máté bejelentette, hogy a két frakció arra kérte a kormányt, indítson nemzeti konzultációt az energiaszankciók kérdésében. 2022 februárjában ugyancsak Balatonfüreden tartottak kihelyezett frakcióülést, ahol a legfontosabb téma a felkészülés volt az ország­gyűlési választás kampányára és a gyermekvédelmi népszavazásra. 2021 szeptemberében, szintén Esztergomban tartott a Fidesz–KDNP frakciószövetség tanácskozást, amin a gyermekvédelem és a migráció mellett a 2022-es választásokról is egyeztettek.

2019 februárjában Balatonalmádiban a miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akcióterv életbelépéséhez szükséges törvényjavaslatokat tekintették át. 2017 szeptemberében, Velencén arról született döntés, hogy a kormány nemzeti konzultációt indít, amiben a Soros-tervről kérdezték meg az embereket. A Mezőkövesden 2015 februárjában tartott kihelyezett frakcióülésen szintén egy nemzeti konzultációról döntöttek a kormánypártok, mégpedig arról, hogy az illegális bevándorlásról kérdezik meg az állampolgárok véleményét. Egy évvel korábban, 2014 januárjában Balatonszárszón pedig a háromlépcsős rezsicsökkentésről döntöttek.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése után a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2023. február 23-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.