időjárás 1°C Natália 2023. december 9.
logo
Tízezer euró üti a markát, aki rendőrkézre adja a Hammerbande terrorlegényét

Fordulat a budapesti embervadászat ügyében: tízezer eurót kap, aki az antifa Johann Guntermann nyomára vezet

Szemán László János
2023.09.26. 11:07 2023.09.26. 14:45
Fordulat a budapesti embervadászat ügyében: tízezer eurót kap, aki az antifa Johann Guntermann nyomára vezet

A Hammerbande antifa terrorbrigád vezetőjének élettársa és szellemi atyja már-már a hírhedt Vörös Hadsereg Frakció (RAF) tagjaival vetekszik. A budapesti embervadászat agresszív verőlegénye, Johann Guntermann fejére tízezer eurós nyomravezetői díjat tűztek ki a német hatóságok.

Váratlan és meglepő körözést adott ki a Szövetségi Bíróság szövetségi főügyésze és a Szászországi Állami Bűnügyi Rendőrség: tízezer eurós vérdíjat tűztek ki Johann Guntermann fejére, mivel bűnszervezet tagjaként több politikai indíttatású fizikai támadásban vett részt Németországban.

Az áldozatok egy része súlyos sérüléseket szenvedett. Guntermann egyik vezetője volt a budapesti embervadászatnak is.

A budapesti embervadászat vezetője, Johann Guntermann német körözési plakátja (Forrás: BKA)

Guntermann hírhedt antifa terrorlegény, a Hammerbande vezetőjének, Lina Engelnek az élettársa, a terrorbanda szellemi atyja, fő verőlegénye, 2020-tól illegalitásban van.

Ő volt a februári budapesti embervadászat egyik vezetője, akit azóta is köröz a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak miatt.

Guntermann és verőlegényei Budapesten támadtak februárban (Forrás: térfigyelő kamera)

Budapesti embervadászat

Idén februárban egy hétvégén négy helyszínen nyolc embert vert brutálisan össze a német antifa Hammerbande nyolc tagja, kiegészülve olasz és vélhetően magyar verőlegényekkel. A támadók összesen tizenöten voltak. A BRFK hat Hammerbande-tagot köröz.

Pszichopatának tartják Johann Guntermannt, aki rendkívül veszélyes. Még a Hammerbande előtti időben erőszakos bűncselekmények miatt kétszer ítélték letöltendő börtönbüntetésre.

 

Rajta kívül még öt német antifát köröz a BRFK az embervadászatban való részvételük miatt.

Paul Müntnich szintén illegalitásban van, és az antifák rejtegetik Lipcse környékén. Elképzelhető, hogy Johann Guntermann-nal együtt bujkál. Őt a bűnügyi rendőrség korábban drogdílerként és a szervezett bűnözés tagjaként ismerte.

A lipcsei Moritz Schroeter szintén szökésben van. Ő vizsgálat alatt állt, mivel aktívan részt vett a 2020 szilveszterén Lipcse Connewitz nevű kerületében kirobbant zavargásokban.

Körözik Emilie Dieckmannt, akit 2021 végén értek tetten márkás ruhák ellopásakor Lipcsében.

Szintén keresik Clara Wittkugelt, aki Breuningenben egy tolvajlásban vehetett részt.

Ugyancsak keresik Nele Aschoffot, aki társaival 2021 decemberében Lipcsében megtámadta a Ditib mecsetet, betörték az ablakait. Róla a német alkotmányvédők azt sejtik, hogy a Hammerbande több más tagjával meglátogatott kurd terroristacsoportokat Kurdisztánban.

Pedofilszál

A budapesti embervadászattal összefüggésben a hatóságok látóterébe került egy magyar nő is, D. Krisztina, aki a Szikra Mozgalom tagja. Az aktivistanő ellen nem volt elegendő bizonyíték, így szabadlábra helyezték, majd megszüntették a nyomozást ellene. Jámbor András, a mozgalom vezetője D. Krisztinát még a Parlamentbe is bevitte, és arra szólította fel a fideszes országgyűlési képviselőket, hogy kérjenek tőle bocsánatot, amiért ártatlanul vádolták meg.

A nyomozás valóban azt állapította meg, hogy D. Krisztinának nem volt köze az Antifa-támadásokhoz, azonban az alibit az élettársa nyújtotta neki, akinek a laptopján a házkutatások során pedofiltartalmakat találtak. A nő lakásán csaknem háromszáz olyan felvételre bukkantak a nyomozók, amelyeken tizenkét év alatti, köztük két-három éves gyermekek szexuális sanyargatása, megerőszakolása látható. A lefoglalt adathordozókon pedig hetvenezer olyan pornográf felvételt tároltak, amelyeken láthatóan tizennyolc év alattiak szerepelnek. A férfi, a laptop tulajdonosa a kihallgatása előtt felakasztotta magát.

 

Borítókép: Lipcsét gyakran felgyújtja a német antifa (Fotó: DPA/Robert Michael)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.