időjárás -1°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Hivatalos megerősítés! Meghalt az esztergomi robbantó is + galéria

Szemán László János
2023.09.21. 06:19 2023.09.21. 08:07
Hivatalos megerősítés! Meghalt az esztergomi robbantó is + galéria

A robbanás következtében a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük.

Késő éjszaka hivatalosan megerősítette a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy egy körözött bűnöző gázrobbanást előidézve megölt egy TEK-es kommandóst, több rendőr, valamint tűzoltó is megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. A bűnöző maga is meghalt a detonációban.

Esztergom, Búbánatvölgy. A TEK és a sajtó munkatársai Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak – tudatta a KNYF. 

A Magyar Nemzet úgy tudja, a helyszínelés még csütörtök reggel is zajlik, várhatóan egész nap dolgozni fognak a hatóságok. Az ügyészségi nyomozók megkezdik a kihallgatható szemtanúk meghallgatását.

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával jelenleg szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

Az eddig beszerzett adatok szerint szeptember 20-án a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre.

 A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

 

A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa és az elkövető életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. 

A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan pénteken ad.

Borítókép: A felrobbant ház (Fotó: Origó)

Esztergomi robbantás

Eltemették az esztergomi robbantásban meghalt hős rendőrt

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.