időjárás 3°C Gabriella 2023. december 12.
logo

Lövöldözés volt hajnalban Szentendrén, a fél országon át üldözték a rendőrök az embercsempészt + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Police
2023.09.27. 14:37 2023.09.27. 15:09
Lövöldözés volt hajnalban Szentendrén, a fél országon át üldözték a rendőrök az embercsempészt + videó

Három célzott lövést adott le a szentendrei körzetí megbízott szerda hajnalban, amellyel sikerült megállítania egy menekülő embercsempész gépjárművét. A sofőr kilenc illegális migránssal 84 percen át, 176 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől – írja a rendőrségi portál.

Beszámolnak arról is, hogy egy Audi 4B tűnt fel szeptember 27-én 2 óra 15 perckor a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság gépkocsizó járőreinek Kiskunmajsa környékén, és mivel az autó vezetője nem állt meg a rendőrök jelzésére, követni kezdték, de talán azt maguk sem gondolták, hogy ekkora utat tesznek majd meg. A Kiskunmajsa – Jászszentlászló – M5 Kiskunfélegyháza-Dél – Budapest – 11-es számú főút – Szentendre útvonalon rendre váltották egymást a megkülönböztető jelzéseiket együttesen használó rendőrségi gépjárművek az Audi mögött. 

Az ámokfutót Szentendrén, a 11-es számú főút és a Rózsa utca kereszteződésénél egy, az úton keresztbe állított rendőrautó is megpróbálta feltartóztatni. 

A menekülő ráhúzta a gépkocsit az úton álló egyik rendőrre, aki három célzott lövést adott le a járműre.

 A találatok ellenére az autó továbbhaladt Visegrád felé. Sebessége folyamatosan csökkent, majd 2,8 kilométerre a lövések leadásának helyszínétől, mozgásképtelenné vált – jobb első kerekének abroncsát „leeresztette” a rendőr lövése. A sofőrnek sikerült elmenekülnie, és ott hagyott kilenc, magukat szír állampolgárnak nevező férfit, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Az illegális migránsok – elmondásuk szerint – valahol Zomborral szemben, az ideiglenes biztonsági határzáron átvergődve jutottak Magyarország területére. Szlovákiába történő szállításukért fejenként 1200 eurót kellett letétbe helyezniük még Törökországban.

Az akció közben senki nem sérült meg. 

Borítókép: A rendőrök megtalálták a szír migránsokat (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.