A Népszava szerint csak a „bennszülött fehér terror” jelent veszélyt Európára, a migránsok nem

„A terrorkérdés nálunk is ketyeg: Európa-szerte az iszlamizmusnál súlyosabb veszélyt jelent a bennszülött fehér, szélsőjobboldali terrorizmus” – véli Batka Zoltán. A Népszava szerint a migráció és a terrorizmus között annyi az összefüggés, mint a dohányzás és a bokatörés között.

2023. 11. 01. 15:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A migráció és terrorizmus között annyi az összefüggés, mint mondjuk a dohányzás és a bokatörés között: aki cigizve sétál, néha elbotlik. Vagy nem. Magyarországon például a 80-as évek óta több tízezer muszlim, arab származású él – még a fidesznek is van ilyen képviselője – az utóbbi évtizedben pedig sok százezer menekült kelt át az országon. Azonban terroristák kizárólag hófehér bőrű, többségében szélsőjobboldali, fehér felsőbbrendűséget hirdető magyarokból lettek. Az eddig egyetlen dzsihádistánk is a kecskeméti piaristáknál érettségizett magyar fiú volt” – írta Batka Zoltán, a Népszava újságírója. 

Népszava
Batka Zoltán szerint az „iszlamizmusnál súlyosabb veszélyt jelent a bennszülött fehér, szélsőjobboldali terrorizmus” Forrás: Batka Zoltán Facebook-oldala

Emlékezetes, Batka Zoltán volt az, aki korábban Trombitás Kristróf posztja alá az akasztásról szólva azt írta, ő nem riad vissza a kétkezi munkától sem. A baloldali újságíró most úgy vélekedett, a terrorhoz elsősorban finanszírozó kell.

Például az olyan közel-keleti pénzeszsákok, akik hála orbánéknak százasával kaptak letelepedési kötvényt érdemi nemzetbiztonsági ellenőrzés nélkül. 

− tette hozzá. Úgy véli, mivel Magyarországon 2010 előtt az Arab-félszigetről nemzetbiztonsági okok miatt még turistavízumot is nagyon nehezen lehetett kapni, így nálunk nem tudott kialakulni iszlamista hálózat. Mint írja, Európa-szerte az 

„iszlamizmusnál súlyosabb veszélyt jelent a bennszülött fehér, szélsőjobboldali terrorizmus”. 

Kifejti: ezek az elkövetők a többségi társadalomhoz tartoznak, gyakran kifejezetten jól szituáltak, nem feltűnőek. Nincs szükségük hálózatra, finanszírozóra, a számítógép előtt radikalizálódnak, magányos elkövetők, így csak nehezen kerülnek a terrorelhárítók radarjára. 

„Már idehaza is egy féltucat volt belőlük és csak nagy szerencsével lehetett őket időben lekapcsolni. Na, pont ezek a figurák kapnak jókora ideológiai bátorítást a homogén társadalmat hirdető, vallási fundamentalista kormánytól. Meg amikor azt látják, hogy a köztársasági elnök szélsőjobbos terroristáknak ad kegyelmet. Miniszterelnök pedig mosolyogva pacsizik a világ jelenleg legnagyobb terroristájával, Vlagyimir Putyinnal” − zárta gondolatait a baloldali újságíró.

Borítókép: Batka Zoltán az ATV műsorában (Forrás: YouTube/ATV Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.