Gulyás Gergely: Idegenlégiósok helyett csak a Fidesz

Magyarország akkor tud hozzájárulni Európa „jobbra fordulásához”, ha a jövő évi európai parlamenti választáson minél kevesebb baloldali „idegenlégióst” választ be a nemzeti csapatba – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fidesz kongresszusán. Gulyás Gergely sporthasonlattal élve arra emlékeztetett, a legutóbbi EP-voksoláson ugyan nagyot nyert a Fidesz, de még így is túl sok van a brüsszeli idegenlégiósokból.

2023. 11. 18. 17:32
GULYÁS Gergely
A Fidesz tisztújító kongresszusa Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter az ellenzéki képviselőkre egyenként kitérve arról beszélt, aligha lehet számítani rájuk, aminek az az oka, hogy fizetést és támogatást máshonnan is szívesen elfogadnak. Ma a helyzet úgy fest – folytatta –, hogy Magyarország nem kapja meg Brüsszeltől, ami járna neki, mert 

a baloldal mindent megtesz, hogy az oktatás és egészségügy ne kaphasson többletforrásokat.

Gulyás Gergely szerint ezek az ellenzéki képviselők ezért a munkájukért nemcsak óriási fizetéseket kapnak, de szívesen fogadnak jogellenes külföldi kampánytámogatásokat is.

– Ha nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül, akkor olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akik nemet mondanak a migráció valamennyi formájára, de kiállnak az ország biztonsága és a határvédelem mellett, fontos számukra az ország szuverenitása, alkotmányos önazonossága, és akik a magyar érdekek szószólói Európában – fogalmazott a miniszter. Megjegyezte, olyan képviselők kellenek, akik képesek egy egyértelműen ellenséges közegben is kiállni az országért.

Aki mindezzel egyetért, annak Magyarországon egy választása maradt, az idegenlégiósok helyett csak a Fidesz!

– hangsúlyozta Gulyás Gergely.

 

Dömötör Csaba: Nem ügynököknek való vidék

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszédében egy történelmi párhuzammal arra hívta fel a küldöttek figyelmét, hogy a magyar történelemben több száz évvel ezelőtt is voltak olyan kísérletek, amelyekkel a külföld akart beleavatkozni Magyarország ügyeibe. Most is vannak olyanok – vízen innen és túl –, akik kicsavarnák a kezünkből a legfontosabb döntéseket, és vannak olyanok, akik ezt elfogadnák, és ezért ösztönzést remélnek, sőt, kapnak dollárban és euróban a létező vagy nem létező „mikroadományos ládikákban” – hangoztatta az államtitkár.

Dömötör Csaba kiemelte, ezek az erők szankciókat támogatnak, háborúba küldenék az országot, kinyitnák a kapukat idegenek előtt, emellett például zöldberuházásokat támadnak, illetve szurkolnak a sportsikerek ellen.

Ez nem ügynököknek való vidék, itt nincs többségük azoknak, akik a saját országuk ellen dolgoznak, sosem volt és nem is lehet

– egyértelműsítette a kormánypárti politikus. 

Hangsúlyozta, ez a magyarok országa, amit erővel, türelemmel, ésszel, de leginkább dacos hazaszeretettel meg fognak védeni a magyarok. Dömötör Csaba kifejtette, a védelem egyik fő pontja lesz a jövő évi EP-választás, ezen pedig akkora győzelmet kell elérni, amelyet minden olyan irodában és tárgyalóban meghallanak, ahol valaha a magyarokról döntöttek az ő megkérdezésük nélkül.

 

Koncz Zsófia: A zöldenergia a magyar gazdaság jövője

A kongresszuson felszólalt Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is, aki beszédében a kormányzat energiapolitikai célkitűzéseit és eddig elért eredményeit foglalta össze. A kormánypárti politikus bírálta az Országgyűlés ellenzéki zöld képviselőit és következetlenséggel vádolta őket, megemlítve, hogy ezek a képviselők az ellen harcolnak, amiért korábban küzdöttek.
– A zöldenergia a magyar gazdaság jövője – hangsúlyozta az államtitkár, kiemelve, Magyarországnak részt kell vennie a technológiai fejlődésben, mert csak így tartozhat a győztesek közé. 

A magyarországi pártok közül csak a Fidesz és a KDNP pártszövetsége képvisel és mutat fel reális, megvalósítható és a magyar emberek érdekeit figyelembe vevő zöldpolitikát 

– jelentette ki Koncz Zsófia.

 

Balaicz Zoltán: Meg kell védeni értékeinket

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Fidesz–KDNP-s polgármestere beszédében a város eddig elért eredményei mellett azt hangsúlyozta, a zalai megyeszékhely a kormány segítségével olyan fejlődő, békés és biztonságos településsé vált, amelynek lelke van.

– A megváltozott világban nem akarjuk, hogy a város nyugalma felboruljon, ezért határozottan meg kell védenünk a kultúránkat, a hagyományainkat és az értékeinket – hangoztatta a városvezető.

Borítókép: Gulyás Gergely a Fidesz kongresszusán (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.