Deutsch Tamás: Elképzelhetetlen, hogy egy európai képviselő a saját hazája ellen áskálódjon a jövőben + videó

– Döbbenetes, velőtrázó és fájdalmas mindennap látni, hogy „fanatikus háborús agitátorokká válnak” a békeprojektként létrejött Európai Unió bürokratái – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a párt kongresszusán.

2023. 11. 18. 14:06
EP2I1866
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EP-képviselő hangsúlyozta: az uniónak „az a hivatása, hogy több száz millió európai és Európa szomszédságában élő polgár békéjét garantálja”. Ám miközben rengetegen halnak meg az ukrajnai háborúban, „a magyar dollárbaloldal minden európai parlamenti képviselője a háború eszkalálódása, az újabb és újabb fegyverszállítások mellett tör lándzsát Brüsszelben”. Azért emelnek szót, hogy Magyarországot minél inkább, minél gyorsabban és minél mélyebben belesodorják ebbe a háborúba. – Mi ebből a háborúból kimaradunk, bármekkora is az ellenszél, a béke politikáját képviseljük – jelentette ki Deutsch Tamás.

Arra is kitért, hogy Magyarország minden brüsszeli támadás ellenére évek óta sikeresen védi déli határait, és ezzel az Európai Uniót. Hangsúlyozta: idén eddig 230 ezernél több, 2015 óta egymilliónál több illegális migráns betörését sikerült megakadályozni Magyarországon. Ebben a helyzetben 

a magyar dollárbaloldal valamennyi európai parlamenti képviselője, Dobrevtől Cseh Katalinig, Ujhelyitől Gyöngyösiig azért támadja hátba a magyarokat, mert egy népszavazáson kiálltak amellett: csak egyedül mi dönthetjük el, hogy kikkel akarunk együtt élni

– közölte. Hozzátette:

bármekkora is a támadás, erről a közös álláspontunkról nem vagyunk hajlandók lemondani.

Deutsch Tamás rámutatott: a brüsszeli bürokrácia a gyermekvédelmi törvény eltörlését akarja az országra kényszeríteni, hogy „szabadon csatangolhassanak genderérzékenyítő kommandók a magyar óvodákban és iskolákban”.

Értjük az üzenetet: a gyermekvédelmi törvényt szigorítani fogjuk

– szögezte le a politikus. Arra is kitért, hogy a brüsszeli bürokrácia törvénytelenül, az Európai Unió írott szabályait megsértve tartja vissza a jog szerint a magyaroknak járó forrásokat, mert politikai kifogásaik vannak. – Nem tetszik az, ahogy 2010 óta döntünk – mondta Deutsch Tamás, aki arról is beszélt, hogy 

Gyurcsány Ferenc és dollárbaloldali elvtársai találták ki a politikai zsaroló feltételeket, amelyeket „jogi köntösbe öltöztetve” Magyarországra akarnak kényszeríteni.

Hangsúlyozta: nemcsak Brüsszelben, de e tekintetben Magyarországon is változásra van szükség, mert elképzelhetetlen, hogy aki a magyar polgárok bizalmából európai parlamenti képviselői mandátumot nyert, saját hazája ellen áskálódjon a jövőben. – A hazaszeretet, a nemzeti büszkeség, a nemzeti szuverenitás, a patriotizmus tartozik a legfontosabb európai értékek közé, nem pedig az, ha valaki a saját hazája ellen áskálódik. Aki a saját hazája szuverenitását védi, az valójában Európa szuverenitását védi – mutatott rá az európai parlamenti képviselő.

A Magyar Nemzet frissülő tudósításban, élőben számol be a helyszínről a Fidesz kongresszusáról. A rendezvényt a Hír TV élőben közvetíti.

Borítókép: Deutsch Tamás a Fidesz kongresszusán (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.