Európában mindenhol emelték az energiaárakat, de a magyarokat a rezsicsökkentés megvédte + videó

Németh Szilárd úgy fogalmazott: a rezsi nem ideológiai duma kérdése, hanem a valóságé.

Forrás: Hír TV2023. 11. 06. 7:44
NÉMETH Szilárd
Budapest, 2022. június 22. Németh Szilárd, a Fidesz képviselõje felszólal a Magyarország 2023. évi központi költségvetésérõl szóló vitában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Brüsszel meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, mert akkor lehet szabadon nyomni a piaci árakat – jelentette ki a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos a Hír TV műsorában. Németh Szilárd a Bayer-show vendégeként hozzátette: Európában mindenhol emelték az energiaárakat, de a rezsicsökkentés a magyarokat megvédte.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, tavaly nyáron a kormány rendkívüli intézkedésekkel biztosította, hogy az országnak legyen elég energiája télen is, a rezsicsökkentés pedig fenntartható maradjon. A háztartások háromnegyedét továbbra is száz százalékban védi a rezsicsökkentés. 

Csak az átlagon felüli többletfogyasztás után kell piaci árat fizetni. Míg Európában a villanyáram ára átlagosan két és félszeresére nőtt, a háztartási gáz ára pedig három és félszeresére, a kormány intézkedése megvédte a magyarokat.

– Az elvtársak nem csak akkor képmutatók, nem csak akkor álságosak, nem csak akkor hazudnak, amikor arról beszélnek, hogy a rezsicsökkentés árt, és az ő idejükben pedig ennek a sokszorosát fizették, nem csak ez a hazugság. Hát ha ők szeretnének piaci árat fizetni, bárki átléphet! Bárki! Hát szabadon át lehet lépni! Melyik elvtárs jött a számlájával, hogy ő átlépett?  – fejtegette a Fidesz alelnöke, majd hozzátette: a mostani helyzetben az a legfontosabb, hogy a magyar érdekeket megvédjék.

Németh Szilárd hangsúlyozta: a magyar érdeket kell képviselni, a magyar emberek az elsők Magyarországon. Mint mondta, a gáz, a villany, a távfűtés, az, hogy télen mindenki melegben legyen, mindenki tudjon mosni, főzni, 

az nem ideológiai duma kérdése, hanem az a valóság kérdése, az egy fizikális kérdés. 

– Van gáz vagy nincs gáz? Ha van, meg tudjuk-e fizetni vagy nem tudjuk megfizetni? Hozzáfér mindenki vagy nem fér hozzá? – mutatott rá kérdéseivel a kormánybiztos.

 

Borítókép: Németh Szilárd (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.