Novák Katalin díszvacsorával zárta a Bács-Kiskun vármegyei látogatását + videó, fotók

Az eseményen állami kitüntetést adott át és beszélt a vármegyei kötődéseiről is.

Forrás: BAON2023. 11. 26. 8:56
Díszvacsorával zárult a köztársasági elnök Bács-Kiskun vármegyei látogatása Forrás: BAON/Pozsgai Ákos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elnöki díszvacsorával zárta Novák Katalin köztársasági elnök a két és fél napos Bács-Kiskun vármegyei látogatását Kiskőrösön. Az eseményen az államfő átadta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Szilágyiné Szinger Ibolyának, az Eötvös József Főiskola rektorának – számolt be a Bács-Kiskun Vármegyei Hírportál.

A díszvacsorára a művészeti, politikai és egyházi élet közismert szereplői mellett borászok, jelentősebb vállalkozások vezetői és paralimpikonok is meghívást kaptak. Sokan érkeztek ajándékkal, virággal a kezükben, ami tisztelgés volt az államfő személyének, akit névnapja alkalmából is többen köszöntöttek.

Fotó: BAON/Pozsgai Ákos

Az államfő a Bács-Kiskun vármegyei látogatását összegezve kijelentette: jó itt lenni, mert számára több okból is kedves ez a  vármegye, hiszen szülein keresztül is kötődik Bács-Kiskunhoz.

– A vármegye-látogatásoknak az a céljuk, hogy találkozzam olyanokkal, akiken keresztül meg tudom érteni, hogy mi az, ami leginkább foglalkoztatja az itt élőket – mondta a köztársasági elnök. Hozzátette: jó volt mindezekről beszélgetni a kecskeméti gimnazistákkal vagy éppen Bácsszentgyörgyön a határvédőkkel, a települések vezetővel vagy az ott lakókkal.

Fotó: BAON/Pozsgai Ákos

Novák Katalin azt is mondta, hogy a két és fél napos látogatása alatt is azt tapasztalta Bács-Kiskun vármegyében, hogy itt is a családok adják meg az erőt, a közösségnek az összetartó erejét, amelyre támaszkodhatnak akár könnyebb, akár nehezebb időkben. Hozzátette: Bácsszentgyörgyön tíz éven keresztül nem született egyetlen gyermek sem, és most tizenkét tizennyolc év alatti gyermekük van. – Talán ez kifejezi, hogy van remény arra, hogy képesek vagyunk a demográfiai télből demográfiai tavaszt varázsolni, és nem köszönt be Magyarországon a demográfiai jégkorszak – fogalmazott az államfő.

Borítókép: Novák Katalin a díszvacsorán (Fotó: BAON/Pozsgai Ákos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.