Novák Katalin államfő háromnapos látogatást tett Bács-Kiskun vármegyében

Az államfő a kecskeméti városházán kívül iskolalátogatáson és egy üzemben is járt.

Forrás: MTI2023. 11. 23. 18:55
Novák Katalin államfő három napra Bács-Kiskun vármegyébe látogatott Forrás: Facebook/Novák Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin köztársasági elnök megkezdte háromnapos Bács-Kiskun vármegyei látogatását, amelynek részeként csütörtökön Kecskeméten vármegyei vezetőkkel és országgyűlési képviselőkkel is találkozott – tájékoztat az MTI.

Csütörtök reggel a felújított városházán tett sétát követően Novák Katalin városi és vármegyei vezetőkkel, illetve országgyűlési képviselőkkel egyeztetett.

A vármegyei látogatásainak célja az, hogy találkozzon az ott élőkkel és tájékozódjon, mi az ami leginkább foglalkoztatja őket, mik azok, amikre leginkább büszkék 

– mondta köszöntőjében a köztársasági elnök. Kiemelte: a találkozások adják meg azt az örömöt, hogy „milyen jó dolog magyarnak lenni”.

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere (Fidesz–KDNP) a zárt körben tartott találkozót követően az MTI-nek elmondta: 

az államfővel a vármegye helyzetéről, lehetőségeiről és kihívásairól egyeztettek.

Beszéltek a paksi beruházásról, az iparosodásról és a mezőgazdaságról is, amely a jövőben nagyon komoly területfejlesztési feladatokat ró a megye minden részére – tette hozzá.

A vármegyében töltött ideje alatt az elmúlt időszakban elért eredményeket, illetve a térségre jellemző hungarikumokat gyűjtötték össze az államfőnek, de fontosnak érezték azt is, hogy megismerje mindazokat is, akik ezeket a nemzeti értékeket megteremtették – fogalmazott a polgármester.

Novák Katalin a városházán tett látogatását követően a térség egyik meghatározó, magyar tulajdonban lévő, 1300 munkahelyet biztosító vállalatának, az Univer Product Zrt. hetényegyházi üzemét kereste fel. A köztársasági elnök végig nyitott volt az üzemlátogatás alatt, és egy ízteszten is részt vett – árulta el Molitórisz Károly vezérigazgató, aki a vállalatról kiemelte: tizennégy éve végeznek paprikanemesítést, így már egészen a vetőmagtól a kész Erős Pistáig a vállalat kezében van a folyamat.

Az államfő közösségimédia-oldalán elmondta: a vármegye-látogatásokon igyekszik az oktatás helyzetéről is első kézből tájékozódni, így az iskolalátogatás rendszeres program. Csáki Tibor iskolaigazgatóval tanulságos beszélgetést folytatott arról, hogyan látja az oktatás helyzetét, ezt követően az államfő megtekintette az iskolát és az új tornacsarnokot – írta a posztjában.

A köztársasági elnök útjának utolsó kecskeméti állomása a Kecskeméti Filmstúdió volt, ahol Mikulás Ferenc igazgató fogadta. Bács-Kiskun sorrendben a hetedik vármegye, amelyet meglátogat Novák Katalin, legutóbb Fejér vármegyében, előtte pedig Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében járt – írja az MTI.

Borítókép: Novák Katalin iskolalátogatása (Forrás: Facebook/Novák Katalin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.