Tartalékosok is csatlakoztak a hadgyakorlathoz

A Magyar Honvédség vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred állományába tartozó tartalékos katonák is részt vesznek az Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos hadgyakorlaton, amely az ország védelmi igazgatási rendszerét is teszteli.

Forrás: MTI2023. 11. 10. 13:13
honvédség Forrás: honvedelm.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November első teljes hetében közel 190 tartalékos katona vonult be a területvédelmi ezred három zászlóaljának települési helyeire Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében, hogy célfelkészítésen vegyen részt, mielőtt megkezdi meghatározott feladatait a három északkeleti vármegye területén – közölte a honlapján a honvédség.

Forrás: Honvédelem.hu

A tartalékosok a felkészülési időszakban az általános lőkiképzési ismeretek mellett gyakorolják az ellenőrző-áteresztő pont telepítését, üzemeltetését, konvojok kísérését és közelbiztosítását, valamint az őrszolgálati feladatokat. A gyakorlat a többi között lehetőséget teremt arra, hogy az ezred minél hatékonyabban tudjon együttműködni a műveleti alakulatokkal és a közigazgatási szervekkel.

Forrás: Honvédelem.hu

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter múlt csütörtökön jelentette be, hogy a Magyar Honvédség átfogó hadgyakorlatot tart Adaptive Hussars 23 elnevezéssel. – A legfőbb cél, hogy tesztelje az ország védelmi igazgatási rendszere és a Magyar Honvédség együttműködési képességét. Ennek érdekében a honvédség kijelölt állománya mellett több, hazánkba települt szövetséges katonai, illetve a védelem igazgatásban érintett több állami szervezet is részt vesz a gyakorlatban. Megközelítőleg 4500 fővel, kétszáznál több technikát megmozgatva – mondta a tárcavezető.

 

Borítókép: Jelenet a hadgyakorlatról (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.