A pálinkás szaloncukorhoz Szicíliából hozzák a pisztáciát

Az idei év szaloncukra versenyen a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda három díjat hozott el Budapestről.

2023. 12. 06. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly két, idén három díjat kapott a Szent Korona Cukrászda az év szaloncukra versenyen. A soltvadkerti cég egyik tulajdonosa, Szervánszky Judit elmondta, hogy büszkék az eredményre, kollégáival együtt. Tavaly is jól szerepelt a cégük ezen a megméretésen – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Hírportál.

Első helyezést ért el fehér csokoládés kategóriában idén a cukrászda, Az év új íze kategóriában pedig a belga trappista sörös édesség kapott elismerést.

A szakmai zsűri második díját a málnapálinkás pisztáciás édességük kapta.

A cukrászda szakemberei októberben kezdtek a versenyre benevezett szaloncukrok ízeinek a kikísérletezéséhez.

Korábban már tizenhatféle szaloncukrot készítettek, amelyet az idén nyolc új ízesített édességgel bővítettek.

Mindig a vevő dönti el, melyeket tartják meg a választékban, de ez nem elég, mivel a vevők mindig igénylik az új ízeket

– közölte Szervánszky Judit. A versenyre is ennek a szellemében neveztek. Esetükben a pisztácia adja az alapízt a termékeknél. A krémet maguk készítik az üzlet műhelyében, az alapanyag Szicíliából érkezik.

− Mi lokálpatrióták vagyunk, ha lehet, hazai anyagokat használunk a termékek gyártásához.

Így például a málnapálinkás ízesítésű szaloncukorhoz a helyi Schiszler cégtől vásároljuk a pálinkát, vagy a nyáron az epres rozés fagyit pedig a Frittmannék rozéjának a felhasználásával készítjük − hangsúlyozta a cégvezető.

A rangos év szaloncukra versenyt három éve rendezik meg a Szeretem a csokit bloggerei, Kovács Ádám és Kovács Gergely, számolt be lapunk korábban. A megméretésre ingyen lehet nevezni. A 17 győztest idén csaknem kétszáz szaloncukor közül választották ki. A különböző kategóriák zsűrizésében több mint háromszáz kóstoló vett részt. Idén először szakmai kategóriát is létrehoztak, és a gyerekek kedvencét is megkeresték, amihez természetesen gyermekek segítségét kérték.

Az idén év szaloncukra a balatongyöröki Promenád kávéház fügés-diós finomsága lett. A nyertes ínyencség egy 58 százalékos étcsokoládéházban, saját készítésű fügezselével és fehércsokoládés-tejcsokoládés diós ganache-sal rétegezett szaloncukor. A Vas Vármegyei Hírportálnak Vadócz Jenő, a készítő nyilatkozott. 

Borítókép: Szervánszky László, a nővére, Szervánszky Judit és a kisfia, Kende (Fotó: BAON/Barta Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.