Az év szaloncukrának megálmodója műhelytitkokat árult el

Vadócz Jenő tavaly megnyerte az Év bejglije versenyt ínyenc kategóriában.

Forrás: VAOL2023. 12. 04. 7:00
Király Zsuzsanna, Vadócz Jenő és Pethő Gábor Forrás: Vas Nép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Év szaloncukra versenyt három éve rendezik meg a Szeretem a csokit bloggerei, Kovács Ádám és Kovács Gergely. A megméretésre ingyen lehet nevezni. A 17 győztest idén csaknem kétszáz szaloncukor közül választották ki. A különböző kategóriák zsűrizésében több mint háromszáz kóstoló vett részt. Idén először szakmai kategóriát is létrehoztak, és a gyerekek kedvencét is megkeresték, amihez természetesen gyermekek segítségét kérték.

Az idén év szaloncukra a balatongyöröki Promenád kávéház fügés-diós finomsága lett. A nyertes ínyencség egy 58 százalékos étcsokoládéházban, saját készítésű fügezselével és fehércsokoládés-tejcsokoládés diós ganache-sal rétegezett szaloncukor. A Vas Vármegyei Hírportál Vadócz Jenőt a munkahelyén érte el, aki elmondta:

Nagy öröm és hatalmas szakmai elismerés az első hely. Mindössze három éve kezdtünk el bonbonokat és szaloncukrokat gyártani. A mostani siker azt jelzi, hogy jó irányban haladunk. Külön öröm, hogy háromszáz kóstoló véleménye adódott össze, így szereztük meg az előkelő helyezést. A termékkel nyár vége óta kísérleteztünk, először bonbonba álmodtuk meg a kreációt. Ahhoz képest a szaloncukorral csak a forma változott.

Vadócz Jenő már nem először szerepel a lapokban. Tavaly a Mennyei ajándék nevű fűszeres-pekándiós, karamellizált almás bejglijével megnyerte az Év bejglije verseny ínyenc kategóriájának első díját, az Év szaloncukra versenyen pedig Frizzy mogyorós-robbanócukorkás szaloncukrával a második helyen végzett. A megméretéseken a cukrász rendszeresen képviseli balatongyöröki munkahelyét.

 

Borítókép: Király Zsuzsanna, Vadócz Jenő és Pethő Gábor (Fotó: Vas Népe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.