Gerzson 2024. február 22.
logo

Sulyok Tamás a kormánypártok államfőjelöltje

NoÁr-botrány – reagált a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner
2023.12.09. 17:02 2023.12.09. 19:06
NoÁr-botrány – reagált a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke

A Mandinernek juttatta el álláspontját NoÁr meghívásáról a Budai Szent Imre Ciszterci Gimnázium fenntartója.

Ahogyan arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, a radikális baloldali Molnár Áron NoÁr politikai aktivista volt a vendége a katolikus Budai Szent Imre Ciszterci Gimnázium október 28-i, Szent Imre napján rendezett színházi kerekasztalának. A tanár, aki úgy hívta meg  Molnár Áron „NoÁrt”, hogy a közönség mit sem tudott erről, később a Válasz Online-on megjelent cikkében az egyházat is bírálta.

 

Az esetre az intézmény is reagált

Az eset rendkívül megosztotta a szülőket, többen kifogásolták, hogy egy keresztény értelmiségi intézmény falain belül olyan aktivisták véleményével is találkozhatnak a fiatalok, akinek közéleti szerepe kimerül a trágár, radikális baloldali megnyilvánulásokban. Az intézmény azóta  közleményben reagált.

 

Újabb fordulat: megszólalt a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke is

Itt egy hiba történt értékelt röviden Pajor András, a KKA elnöke a Napi aktuálisban, majd úgy folytatta: 

„Középiskolás fiatalokat én nem ismertetnék meg feltétlenül – még a vélemények ütköztetése címszava alatt sem – olyan szélsőliberális elvekkel, személyekkel, megnyilvánulásokkal, amelyek nekik egyébként a vízcsapból is folynak. A divatban, az álkultúrában, az erkölcsi rend felbomlásában, még a társadalmi közbeszédben is.”

 

Borítókép: NoÁr (Forrás: Facebook/NoÁr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.