A baloldali politikusok az influenszertüntetés lenyúlására készülnek

Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András, valamint Jámbor András is a támogatásáról biztosította a tüntetőket.

2024. 02. 16. 12:22
Borítókép: Ellenzéki gyűlés (Fotó: Havran Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baloldali politikusok egész sora lepheti el a Hősök terét a péntek esti tüntetésen, amit néhány önmagát függetlennek nevező tartalomgyártó szervez. Az esemény egyik szervezője, Pottyondy Edina jelenlegi influenszer, a Momentum korábbi elnökségi tagja a Facebookon tette közzé azoknak a hírességeknek a névsorát, akik az általuk szervezett tüntetés mellé álltak.

A bejegyzés alatti kommentekben sorra jelentek meg a baloldali pártok politikusai, akik támogatásukról biztosították a tüntetés szervezőit.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárely polgármestere, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje arról írt a kommentjében, hogy legyenek ott minél többen a demonstráción. Ugyanerre szólított fel Fekete-Győr András is, a Momentum politikusa is, aki aztán a saját Facebook-oldalán is közölte, hogy a tüntetésen legyenek ott minél többen, pártszimpátiától függetlenül. Tompos Márton, a Momentum alelnöke pedig egyértelművé tette a kommentjében, hogy ott lesznek ők is a tüntetésen.

Juhász Péter, az Együtt korábbi politikusa, Belváros-Lipótváros egyik baloldali polgármesterjelöltje az elismerésének adott hangot a kommentszekcióban. A hozzászólók között feltűnt Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője is. A szélsőbaloldali politikus mérhetetlen álszentségről tett tanúbizonyságot, mivel a közelmúltban súlyos pedofilüggyel hozták összefüggésbe az egyik kollégáját. Ezzel az üggyel kapcsolatban Jámbor egyszer sem szólalt meg, és nem határolódott el a kollégájától. Wittinghof Tamás, Budaörs baloldali polgármestere pedig maximális támogatásáról biztosította a tüntetőket. 

A baloldali politikusok mellett Herczeg Zoltán is feltűnt a kommentelők között, a divattervező, akit kábítószer-birtoklással és -kereskedelemmel gyanúsítanak. A rendőrök 2022 októberében egy rajtaütés során vették őrizetbe, ezt követően pedig több hónapot töltött letartózatásban.

Bárcsak ott lehetnék… 

– írta Herczeg a bejegyzés alá.

Ugyanakkor Szanyi Tibor, a Iszomm elnöke odaszúrt a tüntetés szervezőinek, mivel azt írta:

A legközelebbi Iszomm-tüntetésre tilos lesz Pottyondy-logóval jönni.

 

Borítókép: Ellenzéki gyűlés (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.