Politikamentesnek állítaná be a mai tüntetést a korábban füstbombát dobáló Fekete-Győr András

A Momentum bukott elnöke és Tordai Bence is részt vesz a pártmentesnek hirdetett demonstráción.

2024. 02. 16. 10:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete-Győr András, a Momentum bukott elnöke, valamint Tordai Bence, a Párbeszéd nevű mikropárt politikusa is felszólította a közösségi médiában a követőit, hogy vegyenek részt a Hősök terén a ma esti tüntetésen. Mint ismert, demonstrációt szervez péntekre a kormány ellen néhány önmagát függetlennek nevező tartalomgyártó. 

A szervezők között megtaláljuk például Pottyondy Edinát, aki a Momentum Mozgalom alapítója, elnökségi tagja volt. 

Lemondását Hajnal Miklós, a párt budapesti elnöke úgy kommentálta: „Továbbra is folytatja a közösségépítő munkáját.” Pottyondy később a momentumos EP-képviselő, Donáth Anna politikai tanácsadója lett. A listán szerepel még Osváth Zsolt egykori Való Világ-villalakó, vállalkozó, étteremtulajdonos, közszereplő, digitális tartalomgyártó, influenszer is. A Zshow Time YouTube-csatornája a legtöbb influenszernél komolyabb témákat feszeget, vendége volt több politikus is.

Saját gyártású műsoraiban rendszeresen szerepelt náluk Márki-Zay Péter a kampány alatt, de Osváth Zsolt vendége volt többek között Fekete-Győr András, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely is. A baloldali kampányban kulcsszerepet kapott a cég. A VV Zsolti néven ismertté vált influenszer még azt is bevallotta, hogy a baloldal tanácsadója is volt a kampányidőszakban, amellett, hogy gyakorlatilag PR-műsorokban népszerűsítette az ellenzéket vezető politikusokat. A tüntetés házigazdája, műsorvezetője Gulyás Márton lesz. A Partizán YouTube-csatorna vezetője korábban bevallotta, hogy amerikai pénzből finanszírozzák a tartalomgyártásukat, továbbá Gulyás tavaly ért haza egy tengerentúli ösztöndíjprogramról, amelyet szintén az amerikai kormány finanszírozott. 

Mindezek ellenére Fekete-Győr a Facebook oldalán arról beszélt, hogy a tüntetésen legyenek ott minél többen, pártszimpátiától függetlenül.

A momentumos politikusnak nem ismeretlen a politikamentesnek beállított tüntetéseken való részvétel. Ahogy arról lapunk is beszámolt, Fekete-Győr ellen a 2018-as Kossuth téri tüntetések miatt emelt vádat az ügyészség, mert füstgránátot dobott a rendőrökre. A héten a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék bűnösnek mondta ki Fekete-Győrt csoportosan, bűnsegédként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette elkövetésében. Ennek ellenére nem akarja vállalni a felelősséget, sőt egy interjúban arról beszélt, hogy jelenleg ő egy koncepciós per áldozata.

 

Borítókép: Fekete-Győr András egy korábbi tüntetésen (Fotó: Magyar Nemzet)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.