Keresztényellenes kirohanást tett Gyurcsány a parlamentben

Elfogadhatatlan a Rákosi-időket idéző, vallásellenes közbeszéd – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt.

Forrás: MTI2024. 02. 26. 22:59
Országgyűlés Parlament Gyurcsány Ferenc
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc a keresztények hitének megvallását a „sarki lányok” testének mutogatásához hasonlította a minden emberi szintet alulmúló produkciójában – írta közleményében a KDNP, a DK elnökének az Országgyűlésben elhangzott napirend előtti felszólalására reagálva. A keresztény párt hangsúlyozta: az Országgyűlés idei első napján mondott napirend előtti felszólalásában a bukott és újra hatalomra ácsingózó Gyurcsány a teológus képében próbált tetszelegni és a keresztény-nemzeti oldalt bibliai idézetekkel igyekezett „okítani”. 

Hozzátették: a volt miniszterelnök az, aki saját elmondása szerint rendszeresen bérmálkozott. Ebből is látszik, hogy fogalma sincs a hit és a vallás kérdéseiről, másokat viszont nemhogy minden további nélkül semmibe néz, de még végtelenül lealacsonyító módon meg is bánt – írták. Hozzátették:

Gyurcsánnyal és a vallásellenes DK-val mindig van lejjebb. A KDNP elfogadhatatlannak tartja az ilyen lealacsonyító, Rákosi-időket idéző közbeszédet!

A kisebbik kormánypárt szerint a baloldal vezérének tényleg semmilyen erkölcsi aggálya nincs, hogy egész társadalmi csoportokat, vallási meggyőződésű embereket kicsinyes politikai céljai eléréséért a sárba tiporjon – közölték.

Mint arról lapunk beszámolt, a baloldal már számtalanszor támadta a kereszténységet. Hadházy Ákos független baloldali képviselő arról írt egy bejegyzésében, hogy „már Krisztus kőkeresztjén is a kormánypropaganda harsog”. A botránypolitikus azt nehezményezte, hogy egy frissen átadott feszület alá kiírták: „Állíttatta: Magyarország kormánya támogatásával Sátoraljaújhely város német nemzetiségi önkormányzata.” A Budapest 8. választókerületében április 3-án győzelmet arató baloldali képviselő megjegyezte, hogy „lassan a templomok ajtaja fölé is kiírhatják, hogy sponsored by Fidesz…”

Nem csak Hadházy Ákos igyekszik megfelelni a gyurcsányi ideológiának. Karácsony Gergely szerint például „belefér” az, ha valaki belerondít a szenteltvíztartóba.

A XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk

– vélekedett a Klubrádióban Karácsony Gergely főpolgármester.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc az Országgyűlésben 2024. február 26-án (Fotó: Ladóczki Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.