Pressmanék a baloldallal ültek asztalhoz, de ez még nem minden

A találkáról képeket is közölt az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége.

Forrás: Facebook2024. 02. 18. 20:50
Fotó: Janka Szitas Forrás: U.S. Embassy Budapest/ FB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a közösségi oldalán tett közzé képeket a találkozóról, amelyen David Pressman, három amerikai szenátor és a magyar ellenzék vezetői vettek részt. David Pressman a bejegyzésben azt írta: „A szövetségesek 21 hónapja várják Magyarország döntését Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban.  Különböző parlamenti pártok képviselői, valamint az Egyesült Államok szenátusának rangos kétpárti küldöttsége között fontos megbeszélés zajlott.”

A bejegyzésből az is kiderült, hogy meghívást kapott számos magas rangú kormánytisztviselő is, ám ők nem meglepő módon nem kívántak részt venni annak a David Presmannek a találkozóján, aki rendszeresen aktívan igyekszik beleszólni Magyarország belügyeibe.

A találkozón készült képek alapján Pressman mellett Cseh Katalin (Momentum), Harangozó Tamás (MSZP), Arató Gergely (DK) és Ungár Péter (LMP) is jól érezték magukat:

 

NGO-k képviselőivel és szakértőkkel is volt idő asztalhoz ülni

Nem sokkal korábban egy másik bejegyzés is megjelent ugyanezen a felületen, ebben a bejegyzésben David Pressman azt írta: Magas rangú amerikai szenátorok kétpárti csoportja fontos megbeszélést folytatott magyar civil szervezetek és szakértőik képviselőivel.” 

Tehát az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete Magyarországon működő NGO-kkal is találkozott az ellenzékkel lefolytatott találka előtt.

 

Nemrég a debreceni Soros-fészekben tartott eligazítást a nagykövet

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, nemcsak helyi nevezetességeket vett szemügyre országjáró körútja során David Pressman amerikai nagykövet, hanem azokat a vidéki szervezeteket is meglátogatta, amelyek komoly amerikai támogatást kapnak, és amelyek általában tüntetések szervezésében jeleskednek. Legutóbb Debrecenben járt a nagykövet, ahol az épülő akkumulátorgyár ellen szervezkedő „civil” szervezeteket látogatta meg, ám arról már elfelejtett a dollármédia beszámolni, hogy valójában ezek nem civilek, hanem amerikai támogatásból működnek, ahogy az is kimaradt a beszámolóból, hogy ezek a szervezetek mind ugyanabban a házban vannak bejelentve.

 

 

Borítókép: A találkozón készült felvétel (Forrás: Facebook/U.S. Embassy Budapest)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.