Pressman eligazítást tartott a debreceni Soros-fészekben

Nemcsak helyi nevezetességeket vett szemügyre országjáró körútja során David Pressman amerikai nagykövet, hanem azokat a vidéki szervezeteket is meglátogatta, amelyek komoly amerikai támogatást kapnak, és amelyek általában tüntetések szervezésében jeleskednek. Legutóbb Debrecenben járt a nagykövet, ahol az épülő akkumulátorgyár ellen szervezkedő „civil” szervezeteket tekintette meg, ám arról már elfelejtett a dollármédia beszámolni, hogy valójában ezek nem civil, hanem amerikai támogatásból működő szervezetek, ahogy az is kimaradt a beszámolóból, hogy ezek a szervezetek mind ugyanabban a házban vannak bejelentve – írja a Tűzfalcsoport.

2024. 02. 16. 9:29
PRESSMAN, David
Budapest, 2023. január 6. David Pressman amerikai nagykövet beszédet mond a Szent Korona hazatérésének 45. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Fõplébánia-templomban 2023. január 6-án. Az eseményt a Magyar Királyi Koronaõrök Egyesülete szervezte. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy mennyire mondható átlagosnak az a vidéki kocsma, amelyet a budapesti amerikai nagykövet célirányosan felkeres egy debreceni látogatása során, és milyen oka lehetett betérni oda? A kocsmának utánanézve kiderült, hogy az Amerikából pénzelt teljes debreceni balos és Soros-hálózat ugyanarra a címre van bejelentve, a debreceni Malter nevű kocsmában – írja a Tűzfalcsoport.

David Pressman pár nappal ezelőtt ellátogatott Debrecenbe, ahol a helyi sajtó tudósítása szerint az amerikai diplomata megszemlélte a kínai CATL-akkumulátorgyár építkezését Debrecen déli gazdasági övezetében, majd találkozott több civil szervezet és egy önkormányzati képviselettel rendelkező egyesület képviselőjével.

A Debreciner nevű helyi baloldali lap eufemisztikusan számol be a találkozóról, azt írják: „A kerekasztal-beszélgetésen a házigazda mellett az Amnesty International Magyarország, a Civil Fórum, a Debreceniek az Akkumulátorgyár Ellen, valamint a Mikepércsi Anyák a Környezetért (Miakö) tagjai vettek részt. David Pressman érdeklődött az akkumulátorgyártás ellen, valamint a demokráciáért tevékenykedő civilek motivációjáról, továbbá a magyarországi politikai rendszerről alkotott képükről.”

Tehát a nagykövet olyan balos szervezetekkel találkozott Debrecenben, akik mind fent vannak az amerikai baloldal és Soros fizetési listáján.

 

A Pressmanról tudósító Debrecinert is a nagykövetségről pénzelik

A Debreciner.hu nevű debreceni balos lap elkísérhette a diplomatát, miközben ő megszemlélte Hajdú-Bihar vármegyét. A Debreciner.hu-ról annyit érdemes tudni, hogy őket szintén az amerikai nagykövetségről is pénzelik. Az alábbi dokumentumot a budapesti amerikai nagykövetség tette közzé, és azoknak a balos lapoknak a nevei szereplenek rajta, amelyeket támogatásban részesített David Pressman. Ott szerepel a debreceni lap neve is, amely elkísérhette az amerikai nagykövetet, és beszámolt az útjának minden részletéről.

 

Kivéve egy fontos mozzanatról, mégpedig arról, hogy az amerikai nagykövet a Malter nevű kocsmában találkozott az általa pénzelt egyesületi tagokkal, és hogy ez a kocsma valójában nem is kocsma, hanem az alföldi Soros-fészek, amelyet súlyos pénzekkel Amerikából is támogatnak.

Magáról a találkozóról az egyébként közlékeny Pressman sem osztott meg bővebb információkat, tehát nem derült volna ki, hogy pontosan kikkel és hol találkozott, ha egy helyi nem buktatja le őket. 

Ezen a felvételen jól látszik, amint majdhogynem titokban, őrök társaságában, a kameráktól elzártan Pressman bemegy a Malter nevű kocsmába.

Mi ez a Malter?

Alapvetően egy amolyan fedőhelyként szolgáló kocsma, ami a 4028 Debrecen, Baross Gábor utca 16-os szám alá van bejegyezve. 

Ugyanerre a címre van bejelentve:

• maga a Malter nevű kocsma,
• az Alternatív Közösségek Egyesülete,
• a Láthatatlan Iskola,
• a debreceni Amnesty International,
• az Ellenkonzultáció.hu,
• a NATÍV,
• a Micélium Szövetkezet.

Ugyanígy ide vannak bejelentve a Safe Place és a Civilcolors nevű szervezetek is, amelyek szintén debreceni egyesületek, baloldali támogatással a hátuk mögött.

Ezekben a szervezetekben nemcsak az a közös, hogy egy címre vannak bejelentve, és hogy az ő képviselőikkel találkozik az amerikai nagykövet, hogy megtudja, mit gondolnak a magyar demokráciáról, hanem még valami más is. A legnagyobbak elég komoly támogatást kapnak Amerikából. Az Alternatív Közösségek Egyesülete például az elmúlt években

2,2 millió dollárt, azaz több mint nyolcszázmillió forintot kapott a Soros-féle Open Society Foundationstől (OSF).

Debrecen az amerikai baloldal egyik vidéki kísérleti terepe. Az országban elsők között ott hoztak létre olyan vidéki lapot, amelyet nagy pénzügyi támogatásban is részesítettek. Az Együtt Debrecenért Egyesület 2019-ben és 2020-ban összesen negyvenezer dollárnyi támogatást kapott Sorostól. Az OSF ezt a pénzt kifejezetten egy helyi online portál létrehozására szánta, és 2019-ben el is indult a Debreciner.hu, mely a saját bevallása szerint szoros kapcsolatban áll a Szabad Európa szerkesztőségével. A Soros-hálózat tehát nemcsak országosan, hanem helyi szinteken is részt vesz a balliberális dollármédia és a szatellit civil szervezetek létrehozásában és támogatásában.

Ahogy a fenti eset is bizonyítja: ahol megjelenik a Soros-pénz, ott megjelenik az amerikai nagykövet is, és egyre-másra szaporodnak a tüntetések és a kreált politikai botrányok.

 

Borítókép: David Pressman (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.