Újabb botrány borzolja a kedélyeket a balliberális vezetésű pécsi városházán

Az MSZP-s Nyőgéri Lajos feleségének üzlettársánál, egy önkormányzati lakásban bántalmazhatnak egy fogyatékos fiatalt.

Forrás: BAMA2024. 03. 19. 22:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tiszta Kezek Frakció tagja, Hencsei Zsolt szerint már januárban jelezték a lakók, hogy a Buzsáki utcában, az MSZP-s Nyőgéri Lajos feleségének üzlettársánál, egy önkormányzati lakásban bántalmaznak egy fogyatékos fiatalt, akit a gyanú szerint éheztetnek is. A fogyatékos fiatal védelmére már hónapokkal ezelőtt felhívták a balliberális vezetésű pécsi önkormányzat figyelmét.

A pécsi városházi Tiszta Kezek Frakció tagja, Hencsei Zsolt az előző közgyűlésen a jelenlegi balliberális polgármester, Péterffy Attila MSZP-s alpolgármestere, Nyőgéri Lajos köreiről tett fel kérdést. Nyőgéri Lajos felesége (aki városházi osztályvezető) és üzlettársa, Gy. L.-né a közös cégükkel 15 millió forintot kapott tanácsadásért az MSZP-től, miközben az üzlettárs önkormányzati bérleménynek is örülhetett – írja cikkében a Baranya Vármegyei Hírportál.

A februári közgyűlésen a szóban forgó önkormányzati bérleményben történt események kapcsán érdeklődött Hencsei, akit a szomszédok, a környéken élők kerestek meg a botrányos viselkedés miatt. Akkor Hencsei Péterffytől megkérdezte, hogy a polgármester tudja-e, hogy Gy. L.-né a gyámja egy értelmi fogyatékos fiatal férfinak, akit folyamatosan ütnek-vernek és éheztetnek. A fiatalember állítólag kutyatápot lop a szomszédtól, és azt eszi, mert éhezik. Az információk szerint Gy. L.-né nem hagyja, hogy ez az értelmileg sérült fiatalember bemehessen az önkormányzati bérlakásba, hanem egy ajtó nélküli fészerben kell élnie és fagyoskodnia – hívta fel a figyelmet a képviselő.

Péterffyék részéről válaszként akkor elhangzott, hogy szerintük

bűncselekmények gyanúja merült fel, ezért feljelentést tesznek. Ezt követően azonban a balliberális pécsi önkormányzat Nyőgéri Lajossal az élén támadásba lendült,

és az ügyet a nyilvánosság elé táró, az áldatlan állapotok megszüntetését kezdeményezését elindító Hencsei Zsoltot bírálta amiatt, hogy „mulasztást” követett el.

Csakhogy Hencsei nem tágított, és közölte a keddi közgyűlésen, hogy február 27-én maga is megtette a feljelentést, sőt információi szerint Péterffy Attilát január 2-án hivatalos e-mail formájában, majd január 3-án egyéb írásos formában is megkeresték a lakók, ezért a városvezető tájékoztatást kapott a helyzetről és annak súlyosságáról. A megkeresést Hencsei szerint a lakásgazdálkodási csoport vezetője is megkapta, a levél kézbesítésének sikerességéről visszaigazolás is érkezett.

A Tiszta Kezek Frakció képviselője ezért kedden már azt kérdezte:

  • Péterffyék mennyi időn keresztül „ültek” az ügyön?
  • Vajon ha a lakók nem keresik fel Hencseit, akkor történt volna-e érdemi intézkedés az ügyben?

Péterffy azonban nem válaszolt a keddi közgyűlésen, hanem 15 napot kért.

A városi lakásmutyi kapcsán a vármegyei hírportál már megírta, hogy bár az ügyészség még nem gyanúsított meg senkit, amit nemrég a balliberális Péterffy Attila pécsi polgármester mosolyogva konstatált, a baloldali önkormányzat vesztegetési botránya súlyos, rendszerszintű problémákat vet fel. A lakásmutyikról rengeteg információval rendelkező személy azt mondta a közelmúltban a lapnak, hogy elképesztő mozgás volt a lakásosztályon az elmúlt években, nagy kérdés, hogy ennek mi volt az oka, és az is, hogy egy volt rendőr is csupán néhány hónapig bírta a városházán, miután belelátott az ügyekbe, és távozott.

A hírportál informátora akkor azt is közölte, hogy számára egy polip rajzolódik ki, amely behálózta az önkormányzatot, s olyan módszereket alkalmaznak, amelyek komoly fejtörést okoznak a nyomozóknak is. Ugyanakkor az értesülésk szerint több hangfelvételt is a hatóság rendelkezésére bocsátottak, az ügyészség kiterjesztette azokra a területekre is a vizsgálódásait, amelyek már a lakásmutyi gazdasági területét érintik. Ez lehet a magyarázata, hogy egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek, hiszen a nyomozók szélesebbre tárták az eljárást.

Borítókép: Pécsi városháza (Fotó:Löffler Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.