Több bűnügyben is nyomoznak a pécsi városházánál

A pécsi baloldali városvezetést érintően több bűncselekmény miatt is büntetőeljárást folytat a nyomozó hatóság – tudta meg a PestiSrácok.hu. A 2019 óta a város kasszája felett bábáskodó baloldal ugyanis nemcsak hogy kiürítette azt, de öt év alatt 16 milliárd forint adósságállományt is felhalmozott úgy, hogy közben egyetlen érdemi beruházást, fejlesztést sem hajtottak végre.

2024. 03. 14. 16:43
 Péterffy Attila Pécs polgármestere (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, sikkasztás és vesztegetés miatt is nyomoznak a pécsi baloldali városvezetésnél és a polgármester köreiben – derült ki a Pestisrácok.hu pécsi közállapotokat bemutató riportsorozatának első részéből.

A riportból megtudhatjuk, hogyan és kiknek osztják a százmilliókat Péterffy Attiláék, és azt is, mire tette rá a kezét a Puch-birodalom az elmúlt időszakban az egykori európai kulturális fővárosban.

Utóbbira jó példa, hogy először sikerült a Mecsekben megszereznie az MSZP régi erős emberéhez köthető üzleti körnek az úgynevezett Mandulás kemping területét (még a Toller-időben), majd amikor kiderült, hogy a természetvédelmi területen sehogy sem fognak tudnak építkezni, több száz millióval felértékelték a területet, hogy minimális pénzkifizetés mellett odaadják érte a bőrklinika üresen álló belvárosi épületét. Az ingatlanok felértékelését egyébként – nyilván csak a véletlen műve – szintén egy, a szocialistákhoz köthető ember végezte. Csak ezen az egy ügyleten súlyos százmilliókat bukhatott Pécs a vagyonából – hangzott el a riportban.

 

Szóba került az is, hogyan apasztotta a pécsi büdzsét Péterffy ügyvéd barátainak megbízása. Csak 2020 és 2022 között 603 millió forintot fizettek ki annak az ügyvédcsapatnak a város pénzéből (önkormányzati, illetve önkormányzati céges megbízások), amelyet Bodnár Imre volt szocialista országgyűlési képviselőjelölt, a polgármester jóbarátja vezet. Jutott a sorban önkormányzati céges megbízás annak a pécsi ügyvédnőnek is, aki ellen sikkasztás miatt nyomoznak, miután tíz ügyfele is feljelentette.

Az Akta pécsi sorozatának első riportjában kitérnek az önkormányzati lakások ügyére is: az elmúlt hónapokban kiderült, hogy miközben sokan méltatlan körülmények között laknak önkormányzati lakásukban, egészen abszurd módon osztották a minőségi lakásokat, például Nyőgéri Lajos alpolgármester volt feleségének, illetve mostani felesége üzlettársának vagy Mellár Tamás bizalmasának.

 

Borítókép:  Péterffy Attila, Pécs polgármestere (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.