Fontos dolgot mondott Magyarország jövőjéről a volt honvédelmi miniszter

Simicskó István küldetésnek nevezte a haza védelmének erősítését is.

Forrás: MTI2024. 03. 26. 17:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatalok jelentik Magyarország jövőjét – hangsúlyozta Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kedden Tiszavasváriban, a negyvenhatodik Bátrak Ligájának ünnepélyes eredményhirdetésén. 

A Honvédelmi Sportszövetséggel az a küldetésük, hogy a haza védelmét erősítsék, ezért szeretnének folyamatosan lehetőségeket kínálni a fiataloknak önmaguk megismerésére, és arra, hogy egyfajta katonai jellegű előképzésben részesülhessenek 

– mondta. 

Hozzátette, mindezt játékos formában, vetélkedőkön és csapatépítő programokon keresztül, hiszen a versenyen részt vevő diákok iskoláikat képviselik. Kiemelte, fontos az iskolás gyerekek megszólítása a Bátrak Ligájához hasonló versenyekkel, programokkal, hiszen ha a fiatalok fizikailag és szellemileg is felkészültek, hatékonyabban tudják megvívni az életben rájuk váró küzdelmeket.

 

Egyre népszerűbb kadétprogram

Simicskó István a diákokhoz szólva úgy fogalmazott, bízik abban, hogy a részvétellel a versenyen egy helyes utat kezdtek el. A sportszövetséggel segíteni fogják haladásukat ezen az úton, és azt szeretnék, ha minél többen jelentkeznének a kadétképzésre is – fűzte hozzá. Elmondta, a kadétprogramot 2017-ben indította útjára a kormány, amelyre akkor mindösszesen három középiskola jelentkezett, ma azonban már százötven iskola vállalta a képzést. 

Jelenleg körülbelül tízezer kadét vesz részt a programban, amely a Magyar Honvédség számára is egy komoly eredmény, hiszen majdnem minden második kadét a katonai hivatást választja 

– ismertette.
Kitért arra is, hogy a Honvédelmi Sportszövetség negyvenhatodik alkalommal rendezte meg a Bátrak Ligáját felső tagozatos általános iskolások számára. A tiszavasvári eseményen tíz iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulói vettek részt.
Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, büszke arra, hogy a tiszavasvári járás szinte minden tankerületi fenntartású iskolája részt vett a Bátrak Ligáján. Úgy fogalmazott, az állóképesség erősítése és a versenyzés a gyermekek hasznára válik, emellett később a kadétprogramban is részt vehetnek, ahonnan katonai pályára is léphetnek.
Szőke Zoltán (Fidesz–KDNP) polgármester beszédében elmondta, a város számára lényeges, hogy bekapcsolódjon a Bátrak Ligájához hasonló eseményekbe. A kadétképzés és a honvédelem erősítése azért rendkívül fontos, hogy egy olyan nemzedék nőjön fel, amely hazájának érzi Magyarországot – állította.

Borítókép: Simicskó István (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.