Iskola mellett is árulták az új drogot + videó

A rendőrség több személyt is őrizetbe vett

2024. 03. 12. 10:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iskolától pár méterre árult új pszichoaktív anyagot az a 44 éves férfi és 25 éves nő, akiket a szécsényi rendőrkapitányság nyomozói a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együtt kedd kora reggel elfogtak. 

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi 2023 februárjától

 számos embernek adott át ellenértékért cserébe olyan anyagot, amely a szakértői vélemények alapján N-etil-norpentedront tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. 

– Az elmúlt fél évben a nógrádmegyeri lakos segítségére volt az árusításban nő társa. Súlyosbítja tettüket, hogy az általános iskolától pár méterre árultak, és a vásárlók között fiatalkorúak is voltak – olvasható a közleményben.

Mint írták, a férfi megpróbált megszabadulni az illegális anyagtól, mielőtt a rendőrök a házba bejutottak, a szobában lévő felmosóvízbe szórta. Nem sikerült azonban mindent eltüntetnie, ugyanis az egyenruhások a padlón is találtak még a fehér porból. 

– Gyorsteszt segítségével a bűnügyi technikus megvizsgálta a szert, amely ketamin jelenlétét valószínűsítette

– közölték.

Hozzátették, elfogtak még egy 23 éves fogyasztót is, akinek ruházatátvizsgálása során a nyomozók alufólia pakkot találtak, amelyben új pszichoaktív anyag lapult, így vele szemben is eljárás indult. Az üggyel kapcsolatban egy 24 éves salgótarjáni férfit is előállítottak, aki az elmúlt évben a 44 éves férfitól több alkalommal vásárolt a szerekből, sőt a megvett anyagokat pár hónapja elkezdte árusítani ismerőseinek is.

A közlemény szerint

 a 44 és 24 éves férfit, illetve a 25 éves nőt előállították, és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt kihallgatták. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Vagyonvisszaszerzés részeként a rendőrök elektronikai eszközöket, gépkocsikat, szerszámgépeket és pénzt foglaltak le.

Borítókép: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.