Vakvágányon a Gyurcsány-párt és a baloldali városvezetés Miskolcon

A belharcok miatt elbukott a 14 év alatti miskolciak ingyenes utazását célzó kezdeményezés.

2024. 03. 02. 15:45
null
Miskolc, 2020. november 17. A Diósgyõri VTK alapításának 110. évfordulójára készült dekoráció egy miskolci villamoson a Tiszai pályaudvarnál 2020. november 17-én. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedési anomáliák mellett a baloldali politikai cicaharcok következményét már a gyermeket nevelő családok pénztárcája is bánja a baloldali vezetésű Miskolcon – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál. Mokrai Mihály, a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci önkormányzati képviselője pénteken tartott sajtótájékoztatóján jelezte: mindent megtettek annak érdekében, hogy a 14 év alattiak ingyenes utazása napirendre kerüljön, de elbukott a kezdeményezés. Azt is ismertette, hogy az MSZP-vel közösen módosító javaslatot nyújtottak be, amelyet a többség nem támogatott, így a városvezetés újabb közlekedést célzó átszervezését nem tudták támogatni.

Aláhúzta, hogy a városnak a 14 év alattiak díjmentes közlekedése összesen húszmillió forintjába került volna évente. Mokrai Mihály ismertette, minél hamarabb rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik. – Ha Veres Pál nem hajlandó magától összehívni a közgyűlést, akkor összegyűjtjük a szükséges aláírást és kikényszerítjük a rendkívüli ülést – nyomatékosította. 

A csütörtöki közgyűlésen Badány Lajos városüzemeltetésért felelős alpolgármester sürgősséggel terjesztette a miskolci képviselők elé azt a javaslatot, hogy az MVK-val kapcsolatos teljes közszolgáltatási szerződésről ne szavazzon a testület, mert azt alaposabban elő kellene készíteni.

Nehezményezte, hogy nem tárgyalhatta meg például a közgyűlés jogi bizottsága, de az MVK Zrt. igazgatósága sem foglalt állást az előterjesztés tartalmáról. Az is elhangzott, hogy az intézkedéssel évente mintegy 54 ezer forinttal segítenék minden 14 év alatti gyerek családját Miskolcon.

A módosítási javaslattal a Velünk a Város frakció tagjai közül sem mindenki értett egyet. Többek között az előterjesztő Badány Lajos is értetlenségét fejezte ki. A minősített többség szabályai szerint 15 igen voks volt szükséges az elfogadáshoz.

Ehelyett azonban mindössze heten – köztük a javaslattevők – szavaztak igennel. Egy nem szavazat volt, és összesen tizenheten – köztük a polgármester és az alpolgármesterek, a jobbikos képviselők és a Fidesz-, valamint a KDNP-frakció tagjai – tartózkodtak.

Az eredeti előterjesztés sem járt sokkal jobban. Arra ugyanis 11 képviselő voksolt igennel, 1 nem szavazat volt és 12 képviselő tartózkodott. Köztük voltak a Fidesz- és a KDNP-frakció tagjai, akik nem akartak részt venni „a színjátékban”.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.