Ajánlásgyűjtés: megvan az első ellenzéki párt, amely indulhat az EP-választáson

Egyelőre még csak a Mi Hazánk adta le az ellenzéki pártok közül a szükséges számú aláírást.

2024. 04. 29. 12:53
felvidék, szavazás
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelent a Választás.hu felületén az első ellenzéki lista, melyet nyilvántartásba vettek a közelgő európai parlamenti választások előtt. A Mi Hazánk listáját Toroczkai László pártelnök vezeti, aki már korábban jelezte, hogy nem fog átülni az Európai Parlamentbe. A lista második helyén Dúró Dóra van, aki szintén nem készül Brüsszelbe. A harmadik helyen Borvendég Zsuzsanna, a Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpontjának tudományos munkatársa szerepel, őt követi Kispalkó Szilveszter, a Mi Hazánk Mozgalom nemzetpolitikai kabinetjének elnöke. 

A listán az ötödik Árgyelán János, a Mi Hazánk Mozgalom külügyi kabinetjének az elnöke, őt követi Héjj Andreas és Popély Gyula. 

A lista nyilvántartásba vételével egy időben Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese is bejelentette, hogy első ellenzéki pártként gyűjtötték össze az ajánlásokat. Mint mondta, 

eddig a törvényben előírt húszezer szignó kétszeresét gyűjtötték össze aktivistáik, amiből a nap folyamán mintegy harmincezret adtak le a Nemzeti Választási Irodán.

– Ismételten sikerült bizonyítanunk, hogy milyen erő van ebben a közösségben. Magyarország legelhallgatottabb pártja a Mi Hazánk, mind az országos fősodratú médiában, mind a helyi médiában – fogalmazott a párt országgyűlési képviselője. 

Hozzátette: a Fidesz után a pártja a második az indítani kívánt önkormányzati képviselőjelöltek számában, ami másfélszer annyi indulót jelent, mint a sorrendben utánuk következő Demokratikus Koalíció esetében. 

– Azokért a célokért fogunk harcolni az Európai Parlamentben és az önkormányzatokban, amelyeket eddig is a zászlónkra tűztünk: a globalista diktatúra helyett egy magyar jövőt szeretnénk építeni

 – jelentette ki a politikus. 

A Mi Hazánk listáján 63 név szerepel (ennyit lehet maximálisan leadni). Cikkünk korábbi verziójában azt írtuk, hogy csak hét jelöltet neveztek be, mert a Választás.hu oldalra még csak annyit töltöttek fel, de a nap folyamán a lista kiegészült a többi jelölttel. A Toroczkai László vezette listát ITT lehet böngészni. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.