Idős férfi ugrott a Dunába a Margit hídról

Nehéz ügy volt. Szó szerint.

Forrás: Facebook2024. 04. 09. 14:07
Budapest, 2023. december 29.
Járókelõk a Margit hídon, háttérben a Parlament épülete. városkép
MTVA/Bizományosi: Róka Dániel 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
illusztráció Fotó: MTVA/Róka Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy sötét ruhás alak kilépett a Margit híd korlátján kívülre – így hangzott a rövid bejelentés, amely a Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett még március közepén, és amelyről hétfőn számoltak be a közösségi oldalukon. 

A rendőrök arra számítottak, hogy a férfit a vízben kell keresniük és nem is tévedtek. A Dunán felfelé hajózva, az Olimpiai park környékén vették észre a férfit, amint a Dunán evickél. A rendőrök azonnal intézkedtek és nekiláttak kihúzni a hatvanas éveiben járó, száz kilónál is nehezebb embert. A férfi elmondta, hogy a meder köveire esett az egyik vállával, ezért a karját nem tudta használni – ez is nehezítette a mentést.

Amint sikerült kimenteni a vízből, a Kopaszi-gát felé vették az irányt a vízibázisukra, ahová időközben a Tevékenységirányítási Központon keresztül mentőt kértek. A  férfi elmondta azt is, hogy „hülyeséget csinált”, emiatti szégyenérzetében ugrott le a hídról, de megbánta tettét. Kérte, hogy hívják fel a feleségét, akit sikerült megnyugtatni. 

A kapitányság épületében meleg helyiségbe vitték a férfit, a mentők innen szállították tovább kórházi kivizsgálásra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.