Menekülőre fogta Gyurcsány Ferenc, amikor a baloldali összefogás széteséséről kérdezték

A Demokratikus Koalíció elnökét a miskolci fórumán faggatták az ellenzéki együttműködésről.

2024. 04. 19. 14:42
null
Gyurcsány Ferenc Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fórumot tartott szerdán este Miskolcon, az Ady Endre Művelődési Házban Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál. Megkérdezték a bukott miniszterelnököt, mit szól hozzá, hogy Miskolcon nem fogtak össze a baloldali pártok és nem támogatják egységesen Barkai Lászlót, akit a DK viszont támogat.

– A kormánnyal szemben mindenkinek együtt kell működni – mondta a DK vezetője. Majd arra is kitért, hogy szerinte ez a normális módja a dolgoknak. Gyurcsány Ferenc ezután sietősre fogta, de sikerült a lap munkatársának megkérdeznie azt is, mit szól ahhoz, hogy az összefogás nemhogy veszélyeztetve van Miskolcon, hanem esélytelen. A pártelnök a színpadra sietett, ahonnan azonban nem tudott lemenni a nézőtérre, így kénytelen volt egy technikai helyiségbe menekülni. Menet közben annyit mondott: „Együtt kell működni.” A DK-s politikus egy rövid szünet után kijött a helyiségből, majd megismételte magát:

Együtt kell működni, mindenkinek ez az érdeke, és nyilván együttműködés lesz.

A lap emlékeztetett, hogy Veres Pál polgármester még tavaly januárban bejelentette, hogy az idei önkormányzati választásokon újraindul. Akkor sorra sorakoztak fel mellette az ellenzéki pártok, leszámítva a DK-t. Kiderült, hogy ellenjelöltet indítanak Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselő személyében. Ő folyamatosan erős kritikával illette Veres Pál tevékenységét.

Végül a regnáló polgármester nemrég bejelentette, hogy nem indul újra, és Hegedűs Andrea is visszalépett. A DK, az LMP, az MSZP, és a Párbeszéd Barkai László mögött sorakozott fel, aki baloldali egységről beszélt. Ezt a napokban a Jobbik cáfolta, sőt szerdán bejelentették, hogy Momentum, a Jobbik – Konzervatívok és a Mindenki Magyarországa Néppárt Varga Andreát, a jelenlegi alpolgármestert támogatja az önkormányzati választáson, és semmiképpen sem fognak visszalépni, így Barkai Lászlóval is megmérkőznek júniusban.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a miskolci fórumon (Fotó: Boon/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.