Nehezebb lesz a hét végétől a reptérről Budapest belsejébe jutni

A reptérhez vezető út felújítása az ötödik szakaszába lép.

Forrás: MTI2024. 04. 24. 18:26
Budapest, 2024. április 2.
A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. (MKIF) munkatársai burkolatfelújítást végeznek a repülõtérre vezetõ úton 2024. április 2-án. Az elsõ ütemben az M0 autóút felõl a repülõtérre vezetõ kihajtó ágat zárják le. Így a repülõtér az M0-ás autóút felõl közvetlenül nem érhetõ el. Az elsõ ütem várhatóan április 7-én fejezõdik be.
MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton az ötödik ütemmel folytatódnak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák, ez az ütem a tervek szerint jövő keddig tart – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. az MTI-vel.

Ez idő alatt, a repülőtérről Budapest felé tartó M4-es felhajtó felújítása zajlik majd, mivel a felhajtóág teljesen zárva lesz, a repülőtér irányából közvetlenül nem lehet majd Budapest felé felhajtani.

A főváros irányába közlekedőknek a repülőtérről az M0-s autóút felé kell elindulniuk és az autóút Ecseri úti csomópontjában tudnak visszafordulni Budapest felé. Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk – közölték, hozzátéve: a korlátozás a május elsejei munkaszüneti napot várhatóan nem érinti.

Az idei országos szintrehozás részeként, április 2-án indult el az M4-es autóút Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása, amely várhatóan május közepéig tart, és a burkolatfelújítás miatt folyamatosak a forgalomterelések, sávzárások – emlékeztettek.

Az autósoktól azt kérik, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel haladjanak el, a repülővel utazóknak pedig azt javasolják, hogy utazásuk megtervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről, tekintettel arra, hogy a terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek.

Az MKIF minden felújítási ütemről, forgalomkorlátozásról, terelésről tájékoztatást ad saját honlapján, a mkif.hu oldalon, és az Útinformon keresztül.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.