Óriási a feszültség a dollármédiában Magyar Péter miatt, kulcsemberek távoznak a HVG-től

Varga Judit egykori férje még a baloldali sajtót is megosztja.

2024. 04. 18. 15:37
MAGYAR Péter
Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas feszültség van a HVG szerkesztőségén belül, ugyanis fentről azt parancsolják nekik, hogy a nőbántalmazó és erőszakos Magyar Péterről állandóan és mindig pozitívan kell beszámolniuk – írta közösségi oldalán a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Deák Dániel rámutatott: 

a jelenleg még hvg-s Dezső András cikkét is cenzúrázni akarták, amelyben feltárta Magyar bántalmazó múltját.

„Vajon tényleg felállnak-e a munkatársak, vagy elfogadják a felülről érkező ukázt, és tovább építik a nőbántalmazó Magyar Péter messiástörténetét?” – tette fel a kérdést az elemző.

Deák Dánielnek azonban nem kellett sokáig várnia a válaszra, ugyanis a HVG végül kiadott egy közleményt, melyben azt írták, a következő hetekben jelentős személyi változások is várhatók a szerkesztőség életében. Az év második felétől távozik Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. 

Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa. 

Mint írták, a lap vezetősége a napokban döntött a hetilap, a hvg.hu és a hvg360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról. Állításuk szerint az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött, és a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. Az integrációtól hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését és a párhuzamosságok megszűnését várja a kiadó és a szerkesztőség – magyarázták.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.