Szétesőben a baloldali kispártok

A Párbeszéd, a Momentum és a Jobbik sem jelent meg az Országgyűlés keddi ülésén.

2024. 04. 30. 10:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre nagyobb a káosz a baloldali kispártok soraiban, mivel az Országgyűlés keddi ülésnapján sem a Párbeszéd, sem a Jobbik, sem a Momentum frakciója nem jelent meg, így kihagyták a politikai viták legfontosabb fórumát, a napirend előtti felszólalásokat is.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a Momentum már a hétfői ülésnapon sem jelent meg a Tisztelt Házban. A Momentum hiányát a parlamentben Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője is felfedezte, aki azt mondta, nagy a baj, ha egy parlamenti frakció nem jelenik meg az Országgyűlésben.

A politikus kifejtette: vannak olyan ülésnapok, amelyek reggel kilenckor kezdődnek, az pedig már megszokott, hogy ez túl korai a Momentum képviselőinek, ám most a 13 órai üléskezdésre sem sikerült felébredniük, ami arra utal, hogy tényleg nagy a politikai probléma a pártban.

Sokat nem vesztettünk vele, de megjegyzendő, hogy a Momentum politikusai nem vesznek részt a parlamenti munkában

– tette hozzá a frakcióvezető.

– Bár a hétfői napirend előtti felszólalásokon a Momentum meg sem jelent, bezzeg, amikor Brüsszelben kell előterjeszteni egy Magyarország-ellenes határozatot, akkor nagyon aktívak – erről már Dömötör Csaba beszélt a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felidézte: Donáth Annáék legutóbb sem voltak tétlenek, múlt héten a magyar baloldali pártok képviselői meg is szavazták azt a jelentést, amelyben benne van az a kritika, miszerint a kormány nem képvisel jó álláspontot a háború ügyében, valamint az uniós források befagyasztását is kérték.

Most ezek után senki ne csodálkozzon azon, hogy a momentumos aláíróstandoknál túl sokan azért nincsenek

– jegyezte meg Dömötör Csaba.

Hozzátette: ebben az országban sosem támogatták azokat, akik a saját hazájuk ellen dolgoznak. – Szóval, sok sikert az aláírásgyűjtéshez a Momentumnak. Szerintem Brüsszelben könnyebben menne nekik, de talán még Romániában is – jegyezte meg az államtitkár.

Lapunk forrásai szerint kínosan lassan gyűlnek az aláírások több ellenzéki párt ajánlóívein, a választók apatikusak, bizalmatlanok.

A legrosszabbul a Jobbik, az LMP és a Momentum áll.

Közülük is egyértelműen a Jobbik az, amely alig-alig fogja tudni megugorni számos helyen a lista- és jelöltállítás kritériumait.

A Jobbik, a Párbeszéd, valamint a Momentum távolmaradása a parlamenti munkától azt mutatja, hogy továbbra is rosszul állhatnak az aláírások gyűjtésével.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.